22.07.2018    00:32

Τι κρίνει το αποτέλεσμα στην Κεντροαριστερά – Οι συμμαχίες ενόψει β’ γύρου 

Η επαρχία όπως φαίνεται θα κλειδώσει το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές της κεντροαριστεράς, όσον αφορά τον πρώτο γύρο και το δίδυμο που θα διεκδικήσει την αρχηγία του νέου φορέα.
Μέχρι πριν λίγη ώρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων προέρχονταν από την περιφέρεια κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολα το τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη συμμετοχή βολεύει ιδιαίτερα τον Γιώργο Καμίνη και τον Σταύρο Θεοδωράκη με δεδομένο ότι η Φώφη Γεννηματά θα είναι πρώτη.

Το ερώτημα είναι αν θα κάνει την έκπληξη ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού πολλοί επιμένουν πως ο ευρωβουλευτής μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο  μηχανισμό αλλά η συμμετοχή που ξεπερνάει τις 200.000 μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, από απόψε κιόλας θα διαμορφώνονται οι συμμαχίες εν όψει β’ γύρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν περάσει, θεωρείται ότι θα συσπειρώσει  απέναντι στην Φώφη Γεννηματά ενώ αν περάσει ο Γιώργος Καμίνης οι συνυποψήφιοί του μάλλον θα κινηθούν προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως επιμένουν οι μυημένοι.