13.11.2019    05:10

Το γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI πρότεινε στους πελάτες του να ακυρώσουν το ταξίδι τους στη Κωνσταντινούπολη

Να ακυρώσουν το ταξίδι τους ή να το τροποποιήσουν, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση πρότεινε στους πελάτες το γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI  μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο εννέα Γερμανών τουριστών.

«Προτείνουμε στους πελάτες μας, που έχουν κλείσει ένα ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, να τροποποιήσουν δωρεάν το πακέτο τους, είτε για να πάνε σε άλλον προορισμό, είτε για να ταξιδέψουν σε άλλη ημερομηνία. Μπορούν επίσης να το ακυρώσουν» είπε μια εκπρόσωπος του TUI, υπογραμμίζοντας ότι η Κωνσταντινούπολη δεν αποτελεί, ούτως ή άλλως, σημαντικό τουριστικό προορισμό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στην επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στην τουριστική συνοικία Σουλταναχμέτ σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, όλοι τους ξένοι τουρίστες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τους Γερμανούς που βρίσκονται ήδη στην πόλη «να αποφεύγουν προσωρινά τις συγκεντρώσεις, ιδίως κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα», όμως δεν συνέστησε να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Η εκπρόσωπος του TUI διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή για τα οργανωμένα ταξίδια σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Η ομοσπονδία τουριστικών πρακτορείων της Γερμανίας DRV συμβούλευσε από την πλευρά της τους Γερμανούς τουρίστες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να πάνε στην Κωνσταντινούπολη να επικοινωνούν πρώτα με το τουριστικό γραφείο που έχουν επιλέξει και να ακολουθούν τις συστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών.