16.07.2019    22:24

Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν… «χόρεψε», πτώση 0,71%

O «καταλύτης» που λέγεται «έξοδος στις αγορές» ήρθε, τελείωσε και… τίποτα «καλό» δεν έφερε στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αντίθετα, και κόντρα στις εκτιμήσεις που μιλούσαν για «ξεκλείδωμα» της αγοράς υψηλότερα, η είδηση της εξόδου χθες προκάλεσε χλιαρή αντίδραση στο Χ.Α, ενώ το άνοιγμα των προσφορών σήμερα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 16:00, έστειλε την αγορά 0,71% χαμηλότερα με τον τζίρο σε πολύ μέτρια επίπεδα. Από τις τράπεζες, αντιστάσεις έδειξε μόνο η ΕΤΕ, ενώ από τον 25αρη ανοδικά διασώθηκαν μόνο οι Βιοχάλκο, Grivalia και Coca Cola. Ισχυρές πιέσεις στη ΔΕΗ.

Για άλλη μία συνεδρίαση η οποία πριν κάποιες μέρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ορόσημο αφού έγινε η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μετά από το 2014 και μάλιστα με ικανοποιητική ζήτηση (αν και ασύγκριτη σε σχέση με αυτήν του 2014 όπου το 5ετές έχει λάβει προσφορές ύψους 20 δισ. ευρώ από 600 επενδυτές), ο Γενικός Δείκτης δείχνει αδυναμία να κινηθεί προς τις 850 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 859 και τις 864 μονάδες, ενώ κρίσιμη παραμένει η αντίσταση των 855 μονάδων για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς . Για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να ξεφύγει προς τις 860 μονάδες, θα πρέπει να υπάρξει σημαντική κίνηση στις τραπεζικές μετοχές, γύρω από τις οποίες ωστόσο κυριαρχεί προβληματισμός μετά και και την έκθεση του ΔΝΤ.