24.02.2019    08:14

Το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει ο Τσίπρας (Live)

Το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε μία προσπάθεια να δείξει η κυβέρνηση ότι προχωράει – έστω και μετά από τα τραγικά λάθη και ολιγωρίες που οδήγησαν σε εκατόμβη νεκρών – σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις έστω να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχη τραγωδία, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 2 το μεσημέρι όπου θα ανακοινώσει το σχέδιο για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ανείπωτη τραγωδία που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Άφησε βαθύ τραύμα σε όλους μας, στους πυροσβέστες , στους αστυνομικούς στους εθελοντές. Άφησε, πρόσθεσε, βαθύ τραύμα σε «όσους έχουν και έχουμε την πολιτική και επιχειρησιακή ευθύνη να διασφαλίζουμε τη ζωή και την περιουσία του κάθε πολίτη».

«Το σημαντικό δεν είναι να βρούμε εξιλαστήρια θύματα αλλά να διερευνήσουμε τα αίτια της τραγωδίας και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθεί η τραγωδία και όχι να ζητάμε κάλπες πάνω από την τραγωδία», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Η Αντιπολίτευση ωστόσο υποστηρίζει ότι ακόμη και αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού, εντάσσεται σ΄ ένα ευρύτερο σχέδιο αλλαγής της πολιτικής ατζέντας. Βέβαια, αυτό, δεν μπορεί να έρθει από τη μία στιγμή στην άλλη αλλά θα γίνει σταδιακά, ώστε η κοινή γνώμη να αρχίσει να στρέφει σιγά σιγά το βλέμμα της αλλού.