17.01.2019    03:36

Το πρώτο «γαλάζιο» αντάρτικο σε Περιφέρεια – Τρέχουν και δεν φτάνουν στη ΝΔ

 

«Γαλάζιο» ψηφοδέλτιο είναι στα σκαριά στο Βόρειο Αιγαίο μετά από την απόφαση της Πειραιώς να στηρίξει την Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ και νυν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πολιτευτής με τη ΝΔ Κώστας Μουτζούρης, ανακοίνωσε σε εκδήλωση – συνέντευξη τύπου στην Μυτιλήνη και επίσημα πλέον την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Οι πολιτικές εξελίξεις δεν ήταν ασφαλώς αυτές που περίμενε ο ίδιος ο οποίος περίμενε έως και την τελευταία στιγμή ότι θα είχε και τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά του.

Ο Κώστας Μουτζούρης θα έχει την στήριξη μελών της ΝΟΔΕ Λέσβου που δεν έβλεπαν ποτέ με καλό μάτι την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου λόγω προηγούμενων χειρισμών της σημερινής περιφερειακού σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών και πολλά κορυφαία γαλάζια στελέχη ενώ ξεχώρισε και η παρουσία του πρώην νομάρχη Δημήτρη Βουνάτσου με ερείσματα στον κεντροαριστερό χώρο.

Στη εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του παραβρέθηκαν αρκετοί υποστηρικτές της παράταξής του που αναμένεται να πλαισιώσουν και το ψηφοδέλτιό του πολλοί από τους οποίους είναι κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν οι: Σταύρος Ψαρρόπουλος, Μιχάλης Πολυπαθέλης, Απόστολος Αλατζάς, Παναγιώτης Καλλονιάτης, Βασίλης Τσαγκάρης, Στρατής Δαγκλής, και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος έσπευσε με γραπτή του δήλωση μετά να ξεκαθαρίσει τη θέση του δηλώνοντας ότι:

«Με αφορμή συνέντευξη που δόθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη από τον πρύτανη κ.Μουτζούρη και αφορά τις υποψηφιότητες για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σχετικά με την αναφορά στο πρόσωπό μου και για να αποφευχθεί η όποια παρεξήγηση, θέλω να διευκρινίσω προς όλους, σαν πολιτευτής Λέσβου στηρίζω την επιλογή υποψηφίου που έχει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ και είναι, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ, η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του 15minutes.gr πρόσωπα – κλειδιά των τοπικών οργανώσεων έχουν «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο του.

Ο κ. Μουτζούρης, πριν λίγες ημέρες είχε μιλήσει στο Esos.gr για την επιλογή του από τον Αλέξη Τσίπρα για την θέση του Πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δείτε τι είχε πει:

Esos: Κύριε Πρύτανη είστε στέλεχος της ΝΔ. Είναι γνωστό ότι η επιλογή γι αυτή τη θέση ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, ο οποίος καθ ομολογία του σας είχε καθηγητή στο Πολυτεχνείο κι εκτιμά τις διοικητικές και ακαδημαϊκές σας ικανότητες. Πολλοί όμως ρωτούν πώς ο κ. Μουτζούρης δέχθηκε αυτή τη θέση, καθώς δεν έχουμε συνηθίσει η εκάστοτε κυβέρνηση να τοποθετεί σε θέσεις στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποια είναι η απάντησή σας;

Κ. Μουτζούρης: Η εμπειρία μου στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού χώρου είναι, ας μου επιτραπεί να την κρίνω, πολύ εκτεταμένη: Εκλεγμένος Πρύτανης Ε.Μ.Π. , 4 φορές εκλεγμένος Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του, Αναπληρωτής Πρόεδρός της, 11 έτη Πρόεδρος της Εταιρείας Διαχειρίσεως Περιουσίας του Ε.Μ.Π., 32 έτη Διευθυντής του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων Ε.Μ.Π. , Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Διευθυντής Τομέα κ.α. Η εμπειρία μου στη δημόσια διοίκηση είναι επίσης σημαντική: Γενικός Γραμματέας Λιμένων της Λιμενικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, πρώτος Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων» κ.α. Διαθέτω, πιστεύω, όλα τα εχέγγυα διοικητικής επάρκειας και ακαδημαϊκού διδασκάλου.

Η επιλογή μου από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας ήταν ιδιαιτέρως τιμητική για εμένα. Την εξέλαβα ως αναγνώριση προγενέστερου επιτυχούς  διοικητικού έργου και ως επιβεβαίωση βουλήσεώς τους να επιτύχει το εγχείρημα του νέου Πανεπιστημίου. Θα ήμουν ρίψασπις, εάν δεν αποδεχόμουν μια τέτοια πρόσκληση-πρόκληση στον χώρο που γνωρίζω και αγαπώ.

Το μόνο που μου ζητήθηκε δια του ορισμού μου από τους επιλέξαντές με ήταν να καταθέσω σκληρή εργασία, αφοσίωση, εμπειρία, όραμα. Ουδείς μου ζήτησε κατάθεση ή ανατροπή πολιτικών θέσεων ή απόψεων. Το θεωρώ μεγάλη ωρίμανση του πολιτικού συστήματος, η οποία εύχομαι να επικρατήσει σε όλους τους τομείς.»