04.07.2020    18:55

Καρφί Κ. Καραμανλή σε ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς σεβόμαστε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

Η συζήτηση στη Βουλή ήταν για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της Κινέτας από τις πλημμύρες. Τη σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας.

Η ερώτηση απαντήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να ρίξει και το καρφί του για το ποιος σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ποιος όχι. Είναι Όπως είπε, απαντώντας στον Γιώργο Τσίπρα, – επειδή ενέπλεξε και το πρόβλημα της Μάνδρας μαζί με την Κινέττα – ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την ερώτηση στις 7 Ιανουαρίου 2020 και απαντήθηκε σήμερα 10 Ιανουαρίου. Δηλαδή τρεις μέρες αργότερα!

«Καταθέσατε την ερώτησή σας κ. Τσίπρα στις 7 Ιανουαρίου», είπε ο Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:  «Σήμερα, τρεις μέρες μετά, τη συζητάμε στη Βουλή. Εγώ όταν ήμουν τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και ήμασταν στην αντιπολίτευση μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ της πρώην περιφέρειας Αττικής,είχαμε καταθέσει στην κυβέρνησή σας δύο επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα της Μάνδρας».

Όπως, χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η πρώτη ήταν λίγο μετά την καταστροφή της 6ης Δεκεμβρίου 2017 και η δεύτερη στο τέλος Ιουνίου του 2018. «Ξέρετε πότε απαντήθηκαν αυτές οι ερωτήσεις κύριε συνάδελφε;», ρώτησε τον Γ. Τσίπρα ο κ. Καραμανλής και συνέχισε με έμφαση: «Ποτέ! Ουδέποτε δέχθηκε η τότε κυβέρνηση να έλθει στο κοινοβούλιο, όπως κάνουμε εμείς σήμερα, και να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα που έθετε τότε η αντιπολίτευση. Αυτά για να έχουμε μια εικόνα, ποιοι σέβονται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ποιοι όχι», κατέληξε ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Mιλάμε για ένα ρεκόρ του Κώστα Καραμανλή που δύσκολα θα καταρριφθεί…