24.06.2019    17:36

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Θέλετε ιδεολογικά δική σας Αναθεώρηση – Κυριάκος: Αν συνεχίσετε έτσι θα τινάξετε τη διαδικασία στον αέρα

«Αυτό το οποίο θέλετε, είναι να προχωρήσετε σε μια ιδεολογικά δική σας αναθεώρηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή.

Λαμβάνοντας για τρίτη φορά τον λόγο, ο κ. Τσίπρας είπε πως «προτείνετε κάτι πρωτοφανές και όχι να προχωρήσουμε με βάση την μέγιστη συναίνεση όπου μπορούμε».

Κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «επειδή κάποιος σας τράβηξε το αυτί και προκειμένου να ψαρέψετε λίγους ψήφους κληρικών, αλλάξατε την άποψή σας, όπως και για κάποιους ψήφους ακροδεξιών».

Καταλόγισε επίσης στον κ. Μητσοτάκη ότι άλλαξε θέση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου κατά την οποία η προτείνουσα βουλή δεν δεσμεύει την αναθεωρητική μόνο προς τα άρθρα,αλλά και ως προς την κατεύθυνση.

Η απάντηση Μητσοτάκη 

Η άποψη που εκφράσατε είναι μια ακραία μειοψηφική άποψη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα επεσήμανε ότι υπάρχει απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου κατά την οποία η προτείνουσα βουλή δεν δεσμεύει την αναθεωρητική μόνο προς τα άρθρα,αλλά και ως προς την κατεύθυνση.

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την ερμηνεία» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επεσήμανε, δε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι «αν συνεχίσετε έτσι θα τινάξετε όλη την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στον αέρα».