22.11.2019    19:29

Τσίπρας: Όταν αποφασίσαμε να έρθουμε στη Βουλή, η ΝΔ το έβαλε στα πόδια…

Παρέμβαση στη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με τις offshore έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε κωμικοτραγική σκηνή την αποχώρηση της ΝΔ.
«Η σχετική διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο ήταν γνωστή σε όλους από το Οκτώβριο.
Η Ν.Δ. μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή αθλιότητα της ΝΔ.
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αποδεικνύουν τη στρατηγική τους αδυναμία για σοβαρό πολιτικό αντίλογο» τόνισε ο κ.Τσίπρας κάνοντας λόγο για ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο και αδυναμία να παράξει σοβαρό αντίλογο.
«Καμώνονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν τίποτα εκτός αν θεωρούν μεταρρυθμίσεις τις περικοπές των συντάξεων» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για ακραίο λαϊκισμό στον οποίο βασίζει τη στρατηγική της.
Μάλιστα, στράφηκε και προσωπικά κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο πολιτικός του λόγος είναι βασισμένος «στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και του Τύπου της διαπλοκής».
«Ορισμένες φορές πάει πολύ το κόμμα εκείνο που δεν υπάρχει λίστα που να μην έχει το όνομα Παπασταύρου να κατηγορεί για διαπλοκή την Αριστερά» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ειδικά για τη διάταξη τόνισε ότι «ρυθμίζαμε μία απαγόρευση που ακούγονταν όμορφα στα αυτιά αλλά ήταν παντελώς έωλη στο βαθμό που δεν διευκρινίζονταν ποιες ήταν οι χώρες και δημιουργούσε κενά».
«Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης οι μόνοι που δυναμώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην άκρα δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.