20.02.2019    08:31

Τ. Θεοδωρικάκος: Όταν διαπραγματεύεται ο Τσίπρας, η Ελλάδα και οι Έλληνες παθαίνουν ζημιά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστηρίζοντας σε συνέντευξη του πως εχει την χειρότερη εικόνα από οποιαδήποτε άλλη στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε πραγματικά την επίλυση του Σκοπιανού θα ενημέρωνε την αντιπολίτευση και το λαό για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο στη χώρα» λέει ο συντονιστής του στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ στον ρ/σ του Alpha ξεκαθαρίζοντας πως όταν διαπραγματεύεται ο Τσίπρας η Ελλάδα και οι Έλληνες παθαίνουν ζημιά.

«Επιδεικνύει πλεόνασμα ανευθυνότητας. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ. Ματαιοπονεί», λέει για τον πρωθυπουργό ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα δεν λύθηκε το 2008 από την κυβέρνηση Καραμανλή, που ήταν πολύ ισχυρή και ομοιογενής και το αντιμετώπισε με όρους υπευθυνότητας και πατριωτισμού. «Πώς θα το λύσει τώρα μια κυβέρνηση που οι μισοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αποκλειστικά την λέξη Μακεδονία για τα Σκόπια και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ αλλάζει θέση τρεις φορές την ημέρα;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών, ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας, δεδομένου ότι γνωρίζει ότι στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, θα υποστεί πραγματική συντριβή γιατί θα έχει τεράστιες διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις, «αναγκαστικά είτε θα κάνει τότε και τις εθνικές εκλογές, είτε θα τις έχει κάνει νωρίτερα σε μια στιγμή που θα θεωρήσει ότι με την προπαγάνδα του θα πετύχει ένα υποφερτό αποτέλεσμα για αυτόν».

Όπως εξηγεί, η ΝΔ έχει την πρωτοκαθεδρία στις πολιτικές εξελίξεις για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, γιατί «ο ελληνικός λαός καταδικάζει την τεράστια εξαπάτηση που υπέστη από τον Αλέξη Τσίπρα και την βαριά επιδείνωση του εισοδήματος του» και δεύτερον επειδή «βλέπει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με την υπευθυνότητα την σοβαρότητα, την μόρφωση, το πραγματικό του ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και το σχέδιο που έχει να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενες εκλογές θα κριθούν κυρίως στις δυτικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου της Αττικής και στη Μακεδονία, στους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. «Είμαι αισιόδοξος. Όχι γιατί το λένε οι δημοσκοπήσεις, αλλά από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα στο να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες ζωής για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το χθες. Και αυτό ο λαός το αντιλαμβάνεται», επισημαίνει ο ίδιος.