16.07.2019    22:20

Φλαμπουράρης: Οι πλειστηριασμοί πρέπει να στοχεύουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, όχι σε φτωχούς μικρομεσαίους

Την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς προσδιορίζει ως κορυφαία προτεραιότητά του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν υπομονεύει τις λύσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Φλαμπουράρης παραθέτει στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία «η πρώτη κατοικία καταλαμβάνει κατ’ ανώτατο το ένα τέταρτο των κόκκινων δανείων».

Με αυτό το δεδομένο, όπως επισημαίνει, οι πλειστηριασμοί πρέπει να στοχεύσουν πρώτα στα μεγάλα δάνεια και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Η έννοια αυτή τονίζει «δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στον φτωχό και μικρομεσαίο πολίτη, άνεργο, μισθωτό, συνταξιούχο ή μικροεπιχειρηματία», διευκρινίζει ο υπουργός Επικρατείας που καλεί τις τράπεζες «να θυμούνται την αναπτυξιακή αλλά και την κοινωνική τους διάσταση, όταν μάλιστα οφείλουν την επιβίωσή τους στον Έλληνα φορολογούμενο».

Ο υπουργός σημειώνει ακόμη πως «η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να εξαντλήσει τον συνταγματικό της χρόνο».

Για τον Γιάννη Στουρνάρα, τέλος, αναφέρει ότι επιδιώκει τη συνεργασία μαζί του «για την καλύτερη και ισχυρότερη συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ανάπτυξη της χώρας, με ανάπτυξη των δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κοινωνική ευαισθησία για τους αξιοπρεπείς μισθούς».