21.01.2019    00:25

Φ. Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός

«Σπάμε το ολέθριο και διχαστικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από την εθνική γραμμή για να βγούμε μια και καλή από τα μνημόνια» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι « αποδεικνύουμε σταθερά ότι δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα και δεκανίκι κανενός».

Απευθυνόμενη στα μέλη της Γραμματείας, η Φώφη Γεννηματά συμπλήρωσε ότι ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής είναι να επιδιώξει την εθνική συμφωνία «για το τι θα πρέπει να γίνει για το χρέος και την ανάπτυξη, ποίο είναι το σχέδιο μας για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και το κοινωνικό κράτος, ώστε να πάψει να στηρίζεται στα επιδόματα-πελατειακές σχέσεις όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρξει σταθερό κοινωνικό μέρισμα».

Επιπλέον, σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση, ενώ επικαλέστηκε τη θετική παρουσία του Κινήματος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επισημαίνοντας πως αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης αλλά περικοπές στις συντάξεις και νέα μέτρα. «Επιβεβαιωθήκαμε σήμερα με την αποκάλυψη του μνημονίου που υπέγραψε ο κ Τσίπρας. Ενώ τον προκάλεσα δεν έδωσε απάντηση ούτε για το ολιστικό σχέδιο ούτε για το χρέος ούτε για μικρότερα πλεονάσματα» ανέφερε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας: «αν δεν υπάρξουν ρυθμίσεις για το χρέος, κι άρα μικρότερα πλεονάσματα, το μέλλον θα είναι δύσκολο και θα φέρει κι άλλη φτώχεια».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και γι’ αυτό κάλεσε όλα τα στελέχη σε εξωστρέφεια και εξορμήσεις σ΄όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας τις θέσεις του. «Οι πολλές και διαφορετικές απόψεις είναι ο πλούτος μας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνθέτουμε» είπε η Φώφη Γεννηματά φέρνοντας ως παράδειγμα τις προτάσεις για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα και Συνταγματική Αναθεώρηση. Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία που πήρε το ΚΙΝ.ΑΛ. «Δεν θέλουν να αλλάξει ούτε το άρθρο για την ευθύνη υπουργών, ούτε για τις ασυλίες ούτε να αποσυνδεθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού περιέφερε τη Συνταγματική Αναθεώρηση δύο χρόνια πηγαίνει το θέμα στις καλένδες» παρατήρησε η κ. Γεννηματά.