24.02.2019    08:12

Φ. Γεννηματά: Λαθρέμπορος ελπίδας ο Τσίπρας, δεν έχει καμία σχέση με τον Ανδ. Παπανδρέου

«Λαθρέμπορο ελπίδας» χαρακτηρίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως νέος Ανδρέας Παπανδρέου δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι ύβρις».

«Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της αλλαγής πράξη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλογίζει πανικό στον κ. Τσίπρα «μπροστά στην αναγέννηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς», ενώ σημειώνει ότι ο πανικός αυτός, τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο.

«Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλιτώσει», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Είχε προηγηθεί άρθρο του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Documento, όπου ο Πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», ενώ τόνισε πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».

«Από το κόμμα της αλλαγής περάσαμε στην αλλαγή του κόμματος», επεσήμανε εξάλλου, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ.