20.10.2018    08:30

Όταν το κοινωνικό μέρισμα… εκδικείται – Τι έλεγε ο Τσίπρας για το μέρισμα Σαμαρά

Ήταν Μάρτιος του 2014 και όπως έλεγε τότε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στα Ιωάννινα:

«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες».


«Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους», έλεγε ο Αλ. Τσίπρας και διερωτόταν: «Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει – την αξιοπρέπειά τους;».

Προφανώς πλέον για τον Τσίπρα  και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το προχθεσινό διάγγελμα δεν είναι «πράξη καταισχύνης και ξεπεσμός». Η  ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που κόβει μισθούς και συντάξεις και ακολουθεί απίστευτα φορομπηχτική πολιτική και μετά έρχεται να… ελαφρύνει τις επιπτώσεις στο πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια!