-->
29.03.2024

Έλεγχοι σε τουρκικές εταιρείες που βρίσκονται σε Ρωσικό έδαφος

Για την ταυτόχρονη έναρξη εξονυχιστικών ελέγχων εμπορευμάτων και διατυπώσεων τουρκικών εταιρειών – ιδιαίτερα, κατασκευαστικών – σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του το δίκτυο Al Jazeera, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16.
Οι έλεγχοι των ρωσικών αρχών εστιάζονται στην ισχύ και στον τύπο της βίζας των εργαζόμενων στις τουρκικές εταιρείες, καθώς και στην εφαρμογή των νόμων που διέπουν την εργασία.
Επίσης, στις περιπτώσεις των κατασκευαστικών εταιρειών φέρονται να εστιάζονται και στις παρατυπίες των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν ολοκληρωθεί ή αναληφθεί.
Όπως γράφει, η Μόσχα άρχισε να στέλνει πίσω στην Τουρκία φορτηγά που υποπτεύεται ότι μεταφέρουν εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας, ενώ φέρεται να έχει απαγορεύσει την είσοδο στη Ρωσία ορισμένων Τούρκων τουριστών σε συνοριακούς ελέγχους.
Μάλιστα, οι τελωνειακοί έλεγχοι έχουν ενταθεί και πλέον περιλαμβάνουν τον εξονυχιστικό έλεγχο των τουρκικών εμπορευμάτων, ακόμα και την ακριβή ζύγισή τους.



Διαβάστε επίσης