-->
29.03.2024

Ένταση στην Ειδομένη με τους μετανάστες – Χωρίστηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στην Ειδομένη, με πετροπόλεμο μεταξύ των προσφύγων, καθώς οι πρόσφυγες που δεν τους επιτρέπεται να περάσουν στη γειτονική χώρα, έχουν κλείσει τα σύνορα ώστε να μην μπορούν να περάσουν και οι πρόσφυγες που τους επιτρέπεται, δηλαδή αυτοί που κατάγονται από εμπόλεμες περιοχές, όπως Σύροι, Αφγανοί και Πακιστανοί.
Περίπου 3.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο τις τελευταίες ημέρες, χωρίστηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η μια ομάδα έκλεισε τα σύνορα και ξεκίνησε πετροπόλεμος, με την άλλη ομάδα, αυτή των προσφύγων που τους επιτρέπεται η είσοδος στα Σκόπια.

Εν τω μεταξύ στο σημείο αναμένεται να φτάσει τραίνο, στο οποίο μπορούν να επιβιβαστούν όσοι πρόσφυγες θέλουν να επιστρέψουν είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα.

Χθες το μεσημέρι ένταση επικράτησε και πάλι, όταν μια ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει στα Σκόπια από ένα σημείο που δει έχει τοποθετηθεί ακόμα φράχτης και ήρθε αντιμέτωπη με αστυνομικούς της γειτονικής χώρας. Κάποιος αστυνομικός, όπως φαίνεται σε ερασιτεχνικό βίντεο, φαίνεται να έχει βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο.
Πρόσφυγες λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες και σημειώθηκαν τραυματισμοί. Η ένταση διήρκεσε περίπου μια ώρα, αλλά ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.



Διαβάστε επίσης