-->
18.04.2024

«Αγαπημένη μου μεσαία τάξη…» – Ανακοινώνει μέτρα «στήριξης», τώρα, ο Τσίπρας – Η τελευταία «ζαριά» για να γλιτώσει τη συντριβή

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί στις 18:30 το Προεδρικό Μέγαρο για το αίτημα πρόωρων εκλογών και στη συνέχεια από το Μέγαρο Μαξίμου θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο ίδιος, αναμένεται να εξαγγείλει το νέο πακέτο παροχών σήμερα  Δευτέρα στις 8 μ.μ στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ρίξει το βάρος του στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης που «γονάτισε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενα 4ετια.

Μετά την ήττα των ευρωεκλογών, στο κυβερνών κόμμα αντιλαμβάνεται ότι, για να έχουν πιθανότητες εκ νέου διεκδίκησης της εξουσίας στις επερχόμενες βουλευτικές κάλπες, θα πρέπει να ρίξουν το βάρος στην πολυπληθή μεσαία τάξη η οποία άλλωστε ήταν αυτή που του γύρισε και την πλάτη στις 26 Μαΐου, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι όλο το προηγούμενο διάστημα είχε πέσει θύμα της υπερφορολόγησης.

Για τις εξαγγελίες στις οποίες θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός προϊδέασε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης που το πιθανότερο είναι να αντικατασταθεί από υπηρεσιακό υπουργό μόλις προκηρυχθούν επισήμως οι εκλογές, κάτι που θα συμβεί σήμερα, Δευτέρα. Προανήγγειλε νέα στοχευμένα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών που ανήκουν στη μεσαία τάξη, ενώ για τη νεολαία σημείωσε πως «αυτό που προέχει είναι η δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Οι άξονες  των εξαγγελιών θα είναι η φορολογική ελάφρυνση, η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η έμφαση στην καινοτομία.

Αλλαγή και προεκλογικής στρατηγικής 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν αναμένεται να… αλλάξει μονάχα πρόγραμμα αλλά και στρατηγική στον τρόπο που θα κινηθεί μέχρι τις εκλογές. Όπως όλα δείχνουν, θα αποφύγει τις πολλές ανοικτές συγκεντρώσεις και θα επιστρέψει στην τακτική του «πόρτα-πόρτα» με επικεφαλής τον ίδιο τον Τσίπρα που θα επισκέπτεται γειτονιές και καταστήματα, συνομιλώντας με τον κόσμο, καθότι κρίνεται ότι το επικοινωνιακό χάρισμα θα του δώσει για μια ακόμη φορά πόντους.

Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα μέχρι και τις 7 Ιουλίου, θα λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό ένα άτυπο συμπαγές όργανο που θα απαρτίζεται από ανώτερα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, αποτελώντας επί της ουσίας μια ομάδα κρούσης που θα δίνει και το στίγμα της αντιπαράθεσης έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Ως μέλη του είναι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σε ορισμένες συσκέψεις ενδεχομένως να καλούνται επίσης στελέχη από τη «Γέφυρα» και την «Προοδευτική Συμμαχία», όπως είναι ο Νίκος Μπίστης και ο Παναγιώτης Παναγιώτου.



Διαβάστε επίσης