-->
29.03.2024

Αγώνας δρόμου για «δύο» στη ΝΔ – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Οι μονομάχοι για την  προεδρία της ΝΔ, «τρέχουν» ήδη κρυφές δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται σταθερά ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι όμως στήριξαν το κόμμα της αξιωματικής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με δεύτερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τρίτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τέταρτο τον με οριακή διαφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα σε δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στην αυριανή Real news,ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται  με 47,5%  έναντι του Απόστολου Τζιτζικώστα που έρχεται δεύτερος με 19,9% στους ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου ενώ στη «μεγάλη» ΝΔ, δηλαδή στο σύνολο των νεοδημοκρατών, ανεξάρτητα αν πήγαν στις κάλπες του Σεπτέμβριου ή αν ψήφισαν τελικά ΝΔ, ο Τζιτζικώστας κλείνει την «ψαλίδα» με τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να προηγείται και εκεί όμως με 37,2% έναντι 27,9% του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Αναλυτικά τα ποσοστά όλων των υποψηφίων:

Σε όσους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 47,5&

Απόστολος Τζιτζικώστας: 19,9%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 16,4%

Άδωνις Γεωργιάδης: 10,1%

ενώ στη λεγόμενη «μεγάλη ΝΔ», στο σύνολο δηλαδή των νεοδημοκρατών:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 37,2&

Απόστολος Τζιτζικώστας: 27,9%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 14,4%

Άδωνις Γεωργιάδης: 6,4%

Αυτό σημαίνει, όπως τουλάχιστον προκύπτει σε αυτή την φάση, η μάχη θα δοθεί μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα για το γαλάζιο θρόνο. Πάντως οι δημοσκοπήσεις διενεργούνται σε ρευστό τοπίο, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα για το νέο πρόεδρο της ΝΔ.



Διαβάστε επίσης