-->
29.03.2024

Αδωνις Γεωργιάδης: Η κυριότερη αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η κυριότερη αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Στην πραγματικότητα, από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, μόνο η αριστερά κυβέρνησε. Δεν κυβέρνησε με την έννοια της κυβερνητικής εξουσίας, αν και το ΠΑΣΟΚ του ΄81 ήταν κανονικότατη αριστερά, αλλά κυβέρνησε στα μυαλά των ανθρώπων με αποτέλεσμα η χώρα μας να μείνει πάρα πολύ πίσω» δηλώνει με συνέντευξή του στο Real.gr και τον Βασ. Σκουρή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και τονίζει:

«Είναι πολύ χρήσιμο να ηττηθεί αυτή η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και πράγματι, θεωρώ τον Αλέξη Τσίπρα τον καλύτερο σύμμαχο στην προσπάθειά μας να τη νικήσουμε οριστικά».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , μεταξύ άλλων τονίζει:

Για τις σχέσεις Δεξιάς και Κέντρου: «φυσικά η δεξιά και το κέντρο μπορούν να πάνε μια χαρά μαζί και μέσα σε ένα κόμμα και μέσα σε μία Κυβέρνηση».

Για το εάν η Νέα Δημοκρατία είναι Δεξιά ή Κεντροδεξιά: «Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτό που λέει η ιδρυτική της διακήρυξη. Μία παράταξη Ελλήνων από τις παρυφές της κεντροαριστεράς μέχρι και το χώρο της δεξιάς».

Για τον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν υπάρχει κανένας, πιστεύω, εντός της Νέας Δημοκρατίας που να ήθελε τον Αντώνη Σαμαρά σιωπηλό (…)Μόνο καλό κάνει στη Νέα Δημοκρατία όταν μιλά ο Αντώνης Σαμαράς».

Για τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «οι προσωπικές μου σχέσεις με τον Κυριάκο είναι εξαιρετικές. Με τιμά με την εμπιστοσύνη του και εγώ δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει μία ώρα αρχύτερα Πρωθυπουργός».

Γιατί προτιμά την Κεντροαριστερά ως βασικό αντίπαλο της ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι σημαντικό να υπάρχει μία ισχυρή κεντροαριστερά στη χώρα μας. Πρέπει ο αντίπαλος πόλος της Νέας Δημοκρατίας να είναι ένα λογικό κόμμα και όχι το άθυρμα του ΣΥΡΙΖΑ (…) Είναι καλό και η Ελλάδα να αποκτήσει έναν αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας που θα είναι πραγματικός πολιτικός αντίπαλος σε επίπεδο ιδεών και πολιτικών και όχι στη χυδαιότητα και στη λάσπη».

Για το πολιτικό μέλλον του Πάνου Καμμένου: «Εκτιμώ ότι γενικά το μέλλον του Πάνου Καμμένου θα είναι πάρα πολύ δυσοίωνο. Όσο είναι στην εξουσία, θα εξακολουθεί να περνάει ωραία, όπως περνάει τώρα. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, στις οποίες πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή τη φορά δεν θα καταφέρει να εισέλθει στο κοινοβούλιο, ο έλεγχος που θα πρέπει να γίνει μετά στον κύριο Καμμένο θα είναι ενδελεχής. Και τον βλέπω πολύ ανοιχτό σε πάρα πολλά ζητήματα».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες κατά του Λευτέρη Αυγενάκη που μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα συντηρείται αυτή η συζήτηση (…)Και ασφαλώς, δεν υπάρχει κανένα θέμα Αυγενάκη στη Νέα Δημοκρατία».

Για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: «Φοβάμαι πραγματικά ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, διότι δεν μπορούμε να αφήνουμε άλλο τις δυνάμεις των ΜΑΤ να στέκονται ακίνητες, σαν πρόβατα επί σφαγή, σε όποιον θέλει το ένα βράδυ να τους πετάξει μολότοφ, το άλλο βράδυ να τους πυροβολήσει με καλάσνικοφ και το τρίτο βράδυ να τους πετάξει πέτρες. Πρέπει επιτέλους το κράτος να κάνει κάτι με αυτό το θέμα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Real.gr:

Τελικά η εκδήλωσή σας στην Καλαμάτα, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ματαιώθηκε κ. Γεωργιάδη;
Δεν ματαιώθηκε, απλώς αναβλήθηκε. Άλλαξε η ημερομηνία του προσυνεδρίου στην Λάρισα, στο οποίο θα έπρεπε να βρίσκομαι και εγώ. Κατά συνέπεια δεν μπορούσα να βρίσκομαι ταυτόχρονα σε δύο μέρη και στη Λάρισα και στην Καλαμάτα. Και προφανώς προηγείται το προσυνέδριο από οποιαδήποτε άλλη κομματική εκδήλωση. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της ομιλίας μου στην Καλαμάτα.

Θεωρείτε ότι υπάρχουν πρόσωπα, ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, που επιδιώκουν να «απενεργοποιήσουν» τον Αντώνη Σαμαρά; Να μην μιλά; Και θεωρείτε ότι είναι προστιθέμενη αξία στη δυναμική της παράταξής σας;
Δεν υπάρχει κανένας, πιστεύω, εντός της Νέας Δημοκρατίας που να ήθελε τον Αντώνη Σαμαρά σιωπηλό. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τον χαρακτήρα του. Του αρέσει να παρεμβαίνει και να υπερασπίζεται το κυβερνητικό του έργο και τις ιδέες του. Αυτό είναι προστιθέμενη αξία για τη δική μας παράταξη διότι πλέον ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός όλων των άλλων, σε όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις θεωρείται ο καλύτερος Πρωθυπουργός την εποχή της κρίσης. Κατά συνέπεια μόνο καλό κάνει στη Νέα Δημοκρατία όταν μιλά ο Αντώνης Σαμαράς.

Σας κατηγορούν κάποιοι, πάντως, πως εσείς και ο Αντώνης Σαμαράς «υπονομεύεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη…
Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι που υπονοείτε. Φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ελλείψει δικού του πραγματικού κυβερνητικού έργου, το μόνο με το οποίο έχει να ασχολείται είναι με το πώς θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία και θα παρουσιάσει μία ψευδή εικόνα εσωστρέφειας που δεν υπάρχει.
Αυτό είναι σχεδόν γελοίο. Η Νέα Δημοκρατία έχει συσπείρωση σε όλες τις δημοσκοπήσεις άνω του 80%,κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Η ομιλία σας στο Ψυχικό, να το παραδεχθούμε, προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Τελικά- για να το αποσαφηνίσουμε- δεξιά και κέντρο πρέπει να πάνε πάντα μαζί, σε ένα κόμμα;
Όχι, η ομιλία μου στο Ψυχικό δεν προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Η διαστρέβλωση της ομιλίας μου στο Ψυχικό προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Ένα ψευδές πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για κάτι που δεν είπα σε σχέση με τον τέως βασιλιά και τη χούντα, και ένα απολύτως ψευδές πρωτοσέλιδο της «Αυγής» για κάτι που δεν είπα σε σχέση με τη δεξιά και το κέντρο.
Άρα, το πρόβλημα δεν το είχε η ομιλία μου. Το πρόβλημα το είχε μία – δεν μπορώ να την πω δημοσιογραφία- διατεταγμένη κομματική υπηρεσία δύο εφημερίδων,οι οποίες προσπάθησαν να με κατηγορήσουν και να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία για πράγματα που δεν ειπώθηκαν ποτέ.
Για καλή μου τύχη υπήρχε το βίντεο και έτσι μπορούσε ο καθένας να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι όλα αυτά τα οποία μου απέδιδαν δεν είχαν βγει ποτέ από το δικό μου στόμα. Εάν έχουν το θράσος να γράφουν με τέτοια ευκολία τόσο μεγάλα ψέματα,ενώ υπάρχει σχετικό βίντεο, φαντάζεστε να μην υπήρχε κιόλας τι θα γινόταν; Ό,τι και να έλεγα δεν θα με πίστευε κανένας. Είναι τρομακτικό, είναι «μακιαβελικό», είναι πολύ κομμουνιστικό.
Τώρα, ως προς την ουσία του ερωτήματος για να μην το αποφύγω, φυσικά η δεξιά και το κέντρο μπορούν να πάνε μια χαρά μαζί και μέσα σε ένα κόμμα και μέσα σε μία Κυβέρνηση.

Η ΝΔ, δηλαδή, είναι δεξιά ή κεντροδεξιά;
Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτό που λέει η ιδρυτική της διακήρυξη. Μία παράταξη Ελλήνων από τις παρυφές της κεντροαριστεράς μέχρι και το χώρο της δεξιάς.

Οι αντίπαλοί σας σας κατηγορούν- προφανώς για να μειώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη- ότι είστε ο άτυπος αρχηγός της ΝΔ, εκείνος που δίνει τη γραμμή. Ήθελα να σας ρωτήσω τι απαντάτε και, κυρίως, εάν σκέφτεστε στο μέλλον- έστω και στο απώτερο- να διεκδικήσετε την ηγεσία της ΝΔ…
Νομίζω ότι όλες οι σχετικές κατηγορίες των αντιπάλων μας εντάσσονται στην ίδια προσπάθεια δημιουργίας εσωτερικών ζητημάτων στη Νέα Δημοκρατία. Όσο και αν το προσπαθούν, στη Νέα Δημοκρατία δεν θα βρείτε τέτοιου είδους εσωτερικά ζητήματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, τον σέβομαι και τον υποστηρίζω απολύτως, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
Πρέπει να σας πω ότι οι προσωπικές μου σχέσεις με τον Κυριάκο είναι εξαιρετικές. Με τιμά με την εμπιστοσύνη του και εγώ δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει μία ώρα αρχύτερα Πρωθυπουργός.

Τι εύχεστε για την εκλογή αρχηγού της κεντροαριστεράς; Και πιστεύετε ότι εάν δεν πετύχετε αυτοδυναμία στις εκλογές, όπως είναι ο υψηλότερος στόχος σας, μπορεί το νέο κόμμα να είναι ο κυβερνητικός σας σύμμαχος;
Δεν ανακατεύομαι καθόλου στην κομματική διαδικασία της κεντροαριστεράς. Πολύ απλά, δεν είναι δική μου δουλειά.
Η κεντροαριστερά θα εκλέξει τον αρχηγό που τα μέλη της πιστεύουν ότι πρέπει να εκλεγεί. Εύχομαι να έχουν μαζική συμμετοχή και να μπορέσουν να οικοδομήσουν μία παράταξη όπως την ονειρεύονται. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία ισχυρή κεντροαριστερά στη χώρα μας. Πρέπει ο αντίπαλος πόλος της Νέας Δημοκρατίας να είναι ένα λογικό κόμμα και όχι το άθυρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αληθεύει ότι θα προτιμούσατε στο δικομματισμό ως αντίπαλό σας την κεντροαριστερά, παρά τον ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν προτιμάμε ως αντίπαλό μας την κεντροαριστερά. Προτιμάμε την Ελλάδα σε κανονικότητα. Και κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Κόμμα το οποίο φτιάχνει ψευδή πρωτοσέλιδα, λασπώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους και κατηγορεί τη σύζυγο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, είναι κάτι εντελώς ξένο για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό.
Άρα, είναι καλό και η Ελλάδα να αποκτήσει έναν αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας που θα είναι πραγματικός πολιτικός αντίπαλος σε επίπεδο ιδεών και πολιτικών και όχι στη χυδαιότητα και στη λάσπη.

Σας ακούω ορισμένες φορές να μιλάτε και έχω την αίσθηση ότι η ενδόμυχη επιθυμία σας δεν είναι να ηττηθεί απλώς ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά μέσω του ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί ιδεολογικά και πολιτικά η αριστερά…
Πιστεύω ακράδαντα ότι η κυριότερη αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.
Στην πραγματικότητα, από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, μόνο η αριστερά κυβέρνησε. Δεν κυβέρνησε με την έννοια της κυβερνητικής εξουσίας, αν και το ΠΑΣΟΚ του ΄81 ήταν κανονικότατη αριστερά, αλλά κυβέρνησε στα μυαλά των ανθρώπων με αποτέλεσμα η χώρα μας να μείνει πάρα πολύ πίσω.
Είναι πολύ χρήσιμο να ηττηθεί αυτή η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και πράγματι, θεωρώ τον Αλέξη Τσίπρα τον καλύτερο σύμμαχο στην προσπάθειά μας να τη νικήσουμε οριστικά.

Αλήθεια, εάν επικρατούσε στη χώρα μας ο κομμουνισμός τι θα γινόταν;
Δεν χρειάζεται να το φανταστείτε. Μπορείτε να δείτε απλώς τι έγινε σε οποιαδήποτε χώρα επικράτησε ο κομμουνισμός, δηλαδή η δικτατορία του προλεταριάτου. Το πολυκομματικό κοινοβούλιο, η ελευθερία του τύπου και τα κόμματα καταργήθηκαν. Όσοι είχαν πολιτικές διαφωνίες εξορίζονταν κάπου μακριά.
Φαντάζομαι κανένας από εμάς δεν θα ήθελε πραγματικά να συμβεί κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Για αυτό και καταλαβαίνω την ανακούφιση του Λεωνίδα Κύρκου, στη γνωστή του συνέντευξη, ο οποίος είπε: «Ευτυχώς που δεν νίκησε η επανάστασή μας».

Το πολιτικό μέλλον του Πάνου Καμμένου ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι;
Εκτιμώ ότι γενικά το μέλλον του Πάνου Καμμένου θα είναι πάρα πολύ δυσοίωνο. Όσο είναι στην εξουσία, θα εξακολουθεί να περνάει ωραία, όπως περνάει τώρα.
Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, στις οποίες πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή τη φορά δεν θα καταφέρει να εισέλθει στο κοινοβούλιο, ο έλεγχος που θα πρέπει να γίνει μετά στον κύριο Καμμένο θα είναι ενδελεχής. Και τον βλέπω πολύ ανοιχτό σε πάρα πολλά ζητήματα.

Αν στη δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται η απόφαση για την ηγεσία της είναι καταδικαστική, πιστεύετε ότι θα πρέπει να της επιτραπεί η κάθοδος στις προσεχείς εκλογές ή όχι;
Δεν έχω ανακατευτεί καθόλου στην δικαστική διαδικασία. Το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο είναι θέμα του δικαστηρίου. Εμένα η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικός μου αντίπαλος, δεν είναι νομικός μου αντίπαλος.
Εάν το δικαστήριο αποφασίσει, παραδείγματος χάριν, στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, προφανώς δεν μπορούν να κατέβουν στις εκλογές.
Παραμένω, όμως, στη γραμμή ότι πρέπει το δικαστήριο ελεύθερα, σε μία διαδικασία δίκαιης δίκης, να βγάλει μία απόφαση η οποία θα είναι σεβαστή από όλους.

Η ΝΔ στηρίζει τον Λευτέρη Αυγενάκη και δεν τον αλλάζει από Γραμματέα. Δεν φοβάστε ότι μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις και η υπόθεση να σας γυρίσει μπούμερανγκ;
Έχω προσπαθήσει να καταλάβω αυτή την ιστορία και ενεπλάκην και εγώ άθελά μου με τη γνωστή υπόθεση των φωτογραφιών. Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες κατά του Λευτέρη Αυγενάκη που μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα συντηρείται αυτή η συζήτηση.
Σας διαβεβαιώ, κύριε Σκουρή, μιλάω κάθε μέρα στο τηλέφωνο με εκατοντάδες ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς που με παίρνουν τηλέφωνο, μου είναι παντελώς άγνωστοι. Δεν έχω ιδέα για το ποινικό τους μητρώο ή για το τι θα προκύψει στο μέλλον. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και με εσάς, όπως και με τον κάθε έναν που έχει δημόσια δραστηριότητα.
Άρα, το να κατηγορούμε τον κύριο Αυγενάκη γιατί μίλαγε στο τηλέφωνο, ενώ δεν κατηγορείται για τίποτα και δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη πράξη, απλώς και μόνο εν είδει κουτσομπολιού για να τον λασπώσουμε, ε, πάει πολύ. Και ασφαλώς, δεν υπάρχει κανένα θέμα Αυγενάκη στη Νέα Δημοκρατία.

Για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τι λέτε;
Η συνεχόμενη στοχοποίηση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της αστυνομικής φρουράς που τα προστατεύει, δείχνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Φοβάμαι πραγματικά ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, διότι δεν μπορούμε να αφήνουμε άλλο τις δυνάμεις των ΜΑΤ να στέκονται ακίνητες, σαν πρόβατα επί σφαγή, σε όποιον θέλει το ένα βράδυ να τους πετάξει μολότοφ, το άλλο βράδυ να τους πυροβολήσει με καλάσνικοφ και το τρίτο βράδυ να τους πετάξει πέτρες. Πρέπει επιτέλους το κράτος να κάνει κάτι με αυτό το θέμα.



Διαβάστε επίσης