-->
18.04.2024

Αλλοι δύο νεκροί βρέθηκαν στο οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι – Στους 85 οι νεκροί

Άλλες δύο σοροί εντοπίσθηκαν πριν από λίγη ώρα στο οικόπεδο της φρίκης, στο Μάτι. Ο αριθμός των ανθρώπων που εγλωβίσθηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο σημείο ανεβαίνει στους 27, ενώ οι νεκροί συνολικά ανέρχονται πλέον στους 85.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 82, ενώ λίγη ώρα αργότερα όπως έγινε γνωστό κατέληξε ένας ακόμα τραυματίας που νοσηλεύονταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ ενώ άλλοι δύο βρέθηκαν στο οικόπεδο στο Μάτι, που είχαν βρεθεί τα 26 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 85.

Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενοι σε κρεβάτια ΜΕΘ, εξακολουθούν να παραμένουν 11 εγκαυματίες-τραυματίες σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Άλλοι 57 εγκαυματίες παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Υγείας, ενώ στα Νοσοκομεία Παίδων εξακολουθούν να παρακολουθούνται από τους θεράποντες γιατρούς τέσσερα παιδιά.

Αναλυτικά οι τραυματίες

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύονται 34 εγκαυματίες εκ των οποίων 28 σε θαλάμους και 6 στη ΜΕΘ, στο «Σισμανόγλειο» νοσηλεύονται 13 εκ των οποίων 8 εγκαυματίες στις κλινικές, 4 καρδιολογικά περιστατικά από τις φωτιές (2 στην Καρδιολογική Μονάδα και 2 στην Καρδιολογική κλινική) και 1 ασθενής νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, στο ΚΑΤ νοσηλεύονται 8 εκ των οποίων 4 στις κλινικές και 3 στη ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» νοσηλεύονται 11 εκ των οποίων 9 στη ΜΑΦ του «Λάτσειου» και 2 στη ΜΕΘ.

Η κατάσταση πολλών εκ των νοσηλευομένων στις Μονάδες είναι σοβαρή. Τέλος, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται 4 παιδάκια, τα τρία θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

Οι αγνοούμενοι

Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε, ότι στις οικίες, οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν προς το παρόν οι περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος. «Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», πρόσθεσε η κ.Μαλλίρη.

Οι συγγενείς των θυμάτων καλούνται να προσέρχονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των σορών.



Διαβάστε επίσης