-->
29.03.2024

Ανάληψη ευθύνης από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών για την επίθεση στο Εφετείο

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενο με τίτλο «Η αστική δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και υπότιτλο «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους», μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει στην αστική «δικαιοσύνη» ένα στήριγμα με ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στη διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση που βιώνουμε».

Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου, «η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά φορά ταξικά γυαλιά» και «οι εκμεταλλευόμενοι μονάχα με τη δίκαιη λαϊκή αντιβία και τη συλλογική τους ανυπακόη μπορούν να απαντήσουν στην καταιγιστική βία που δέχονται».

«Η αστική δικαιοσύνη όχι μονάχα δεν μπορεί να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά από την ίδια της τη θεσμική φύση σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή, βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον αντιδραστικό, αντεργατικό και αντικοινωνικό της ρόλο» προστίθεται στο κείμενο.

Γίνεται επίσης λόγος για «κοινωνικούς και πολιτικούς κρατούμενους που σαπίζουν στις αποθήκες ψυχών που κατ’ ευφημισμό ονομάζονται «σωφρονιστικά καταστήματα»», καθώς και για «δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς αυτής της χώρας» που «πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελούν τους σύγχρονους δήμιους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνιστή ή περιθωριοποιημένο προλετάριο κινηθεί εκτός του αστικού νόμου». «Έχουν δημιουργήσει μια τεράστια φάμπρικα άσκοπων προφυλακίσεων, κάνοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σε ποσοστό προσωρινών κρατήσεων (δηλαδή φυλακίσεων χωρίς δίκη) μέσα στην Ε.Ε.».

Οι συντάκτες του κειμένου στρέφουν τα βέλη τους και κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών», ενώ μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση και τα αφεντικά της προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τη μαγική εικόνα της «ανάκαμψης»», όμως «η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει … Η ανάκαμψή τους έχει κοντά ποδάρια και μια νέα παγκόσμια καπιταλιστική κρίση είναι προ των πυλών».

Εξαπολύουν παράλληλα πυρά και κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με αιχμή την υπόθεση της Siemens, ενώ αναφέρουν πως «η Siemens διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με Έλληνες πολιτικούς, όπως η οικογένεια Μητσοτάκη (…)».



Διαβάστε επίσης