-->
18.04.2024

Μεϊμαράκης: Δεν παραιτούμαι – Η Νέα Δημοκρατία έχει Πρόεδρο (upd3)

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εξετάζει όλες τις δυνατότητες που δίνονται από το καταστατικό του κόμματος για την άρση του αδιεξόδου, λένε συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ακόμα όμως δεν έχει κάνει ακόμη επίσημες δηλώσεις.

Οργισμένος είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης με το φιάσκο της σημερινής ημέρας. Νωρίς το πρωί ενημέρωσε την ΚΕΦΕ ότι πρέπει  να αναβληθούν οι εκλογές στη ΝΔ, μετά το σοβαρό πρόβλημα με τη σύνδεση των λογισμικών. Μάλιστα είπα ότι αν δεν γίνει αυτό ο ίδιος θα αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα για τη ΝΔ θα είναι δύσκολη. Ακόμη και μια ένσταση ψηφοφόρου ή υποψηφίου μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις εκλογές καθώς ήταν πιθανό το ενδεχόμενο αμφισβήτησης όποιου από τους τέσσερις κέρδιζε στον πρώτο γύρο.nd1

Χαρακτηριστικά είναι εξάλλου τα όσα ανέφερε σε επιστολή του, την οποία έστειλε την Κυριακή, προς το προεδρείο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, το μέλος της ΚΕΦΕ και διευθυντής Διαγραμματειακού της Ν.Δ  Αλέκος Κόκκαλης.nd3-e1448183044557
Όπως κατήγγειλε ο κ. Κόκκαλης, «λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας, υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα και ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες».

Παράλληλα το μέλος της ΚΕΦΕ, δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο της κατάστασης τον Γραμματέα της Ν.Δ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, επισημαίνει επίσης ότι τα πρακτικά των συναντήσεων της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, «δεν έχουν έρθει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις για υπογραφή».

Ουσιαστικά, πλέον, θα ανοίξει ένας νέος γύρο συγκρούσεων εντός του κόμματος και τα σενάρια διάσπασης θα επανέλθουν στην επικαιρότητα. Αλλωστε, σε καμιά περίπτωση το κλίμα δεν είναι καλό στο κόμμα και ήδη ακούγονται φωνές για υπονόμευση της διαδικασίας από συγκεκριμένα κέντρα.ekloges_ND

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η εταιρία που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία της ΝΔ, προσπαθούσε να βάλει σε πλήρη λειτουργία το λογισμικό με απευθείας σύνδεση με τις ηλεκτρονικές ταμπλέτες των εκλογικών κέντρων.

Μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr είχε συνδεθεί περίπου το 65% με 70% των τερματικών παρόλο που η ΚΕΦΕ διαβεβαίωνε πως εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με αποτέλεσμα για κάποιες ώρες οι εκλογές να βρεθούν στον αέρα.

Σημειώνεται ότι πολύς κόσμος διαμαρτύρεται έντονα, καθώς είχε προσέλθει στις κάλπες από τις 7 το πρωί, ιδια΄τερα οι ηλικιωμένοι, και περιμέναν να ψηφίσουν. Αγανακτισμένοι πολλοί από τους πολίτες δηλώνουν ότι αποχωρούν και δεν θα επιστρέψουν στις κάλπες ακόμη ούτε και την επόμενη Κυριακή, αν γίνουν.



Διαβάστε επίσης