-->
19.04.2024

Ανακοινώνονται τα τελικά αποτελέσματα για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ανακοινώνονται σήμερα Πέμπτη, εκτός απροόπτου, τα τελικά αποτελέσματα για τις εφετινές αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών, αλλά το χειμερινό εξάμηνο έχει κατ’ ουσίαν ήδη χαθεί για τους περίπου 10.000 δικαιούχους.  Αυτό καθώς δεν αναμένεται να ξεκινήσουν τη φοίτηση στις νέες τους σχολές πριν από τα τέλη του μήνα, ενώ σε πολλές σχολές η εξεταστική ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

Συνολικά εφέτος κατατέθηκαν 9.710 ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής, εκ των οποίων οι 7.830 στάλθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Οικονομικών για την διασταύρωση στοιχείων περί των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν.

Οι υπόλοιπες αιτήσεις ελέγχονται μόνο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν αναφέρονται σε οικονομικούς λόγους αλλά σε άλλες περιπτώσεις.

Το πρωί της Τετάρτης, φοιτητές που αιτούνται την μετεγγραφή τους από διάφορες σχολές της Αθήνας καθώς και δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, με τα εξής αιτήματα:

* Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο
* Να γίνουν αναπληρώσεις των εργαστηρίων που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές.
* Να ανοίξουν τα απαραίτητα συστήματα ώστε να γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων.
* Να πάρουν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται με τη λήψη κωδικών και πάσο, όπως δωρεάν σίτιση – συγγράμματα – αναλώσιμα!
* Να υπάρξουν επιπλέον ημερομηνίες μετά το τέλος της εξεταστικής ώστε να διευκολυνθούν οι μετεγγραφέντες που θα λάβουν τώρα τα βιβλία τους για να περάσουν τα μαθήματα.

Ωστόσο, όπως οι ίδιοι έλεγαν, δεν πήραν σαφή απάντηση αόο τα στελέχη του υπουργείου. Ακομα χειρότερη είναι μάλιστα η κατάσταση για περίπου 800 φοιτητές που έχουν ζητήσει κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή, η ανακοίνωση των ονομάτων των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές, δεν αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα.



Διαβάστε επίσης