-->
18.04.2024

Ανατροπή στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Οι Τούρκοι δικαστές απέρριψαν τη νέα αίτηση αποφυλάκισης

Προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο «Anadolu», το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ’ οίκον περιορισμού.

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.

Η παραπάνω εξέλιξη γίνεται γνωστή λίγες ώρες μετά από τη Σύνοδο της ηγεσίας της Ε.Ε. με τον Τούρκο πρόεδρο στη Βάρνα, στη διάρκεια της οποίας ετέθη και το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έθεσε στη Σύνοδο της Βάρνας το θέμα των στρατιωτικών, ζητώντας από τον Ερντογάν την άμεση αποφυλάκισή τους. Ένα θέμα μεθοριακό δηλαδή ανάχθηκε σε μείζον ευρωτουρκικό, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την ελληνική πλευρά.
Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα . «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Στο θέμά των ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά και την παρέμβαση Γιούνκερ στη Βάρνα μπορεί να απελευθερωθούν πριν το Πάσχα. «Είναι 26 μέρες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο» είπε. «Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι και ευρωπαίοι και νατοϊκοί στρατιωτικοί» σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.



Διαβάστε επίσης