-->
02.05.2024

Ανδ. Λοβέρδος: Εμπαιγμός η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Τη διαφωνία του για τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εφόσον, όπως είπε, υπάρχει το ΚΥΣΕΑ και θα μπορούσε να διευρυνθεί, εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, έκανε λόγο για «εμπαιγμό».

«Διαφωνούμε με την πρόταση για την ίδρυση αυτού του Συμβουλίου Ασφαλείας, που είναι κατά βάση η πρόταση της Ν.Δ., γιατί δεν χρειάζεται πια η Ελλάδα άλλο κράτος» τόνισε ο βουλευτής και επισήμανε: «Δεν χρειαζόμαστε άλλες προσλήψεις -περί αυτού πρόκειται- δεν χρειαζόμαστε Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας με τέσσερις βοηθούς που θα εμπλέκονται στα ζητήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να βοηθούν. Δεν δεχόμαστε πια να συζητάμε με προσχήματα αντί να συζητάμε με ειλικρίνεια για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας. Λέμε όχι και μάλιστα με μεγάλα γράμματα».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλόγισε επίσης στο υπουργείο Εξωτερικών ελλιπή ενημέρωση. «Είμαστε εδώ μετά από πάρα πολλούς μήνες. Δεν συζητήθηκαν σε κατάλληλους χρόνους θέματα ελληνοαλβανικών σχέσεων, αναζητούσαμε πηγές πληροφόρησης από τις εφημερίδες και από παλιότερους διπλωμάτες», σημείωσε και κατέληξε: «Υπάρχουν θέματα πολύ σοβαρά που μας κάνουν να λέμε ότι αυτή η συνεδρίαση είναι μία συνεδρίαση εμπαιγμός».

Νωρίτερα, αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο τομεάρχης εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.



Διαβάστε επίσης