-->
28.03.2024

Απαράδεκτη η δίωξη σε Δημάδη-Σουλτογιάννη για πλαστογραφία για το «ΠερούκαGate»

Απαράδεκτη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο την ποινική δίωξη για πλαστογραφία που είχε ασκηθεί σε βάρος των δημοσιογράφων Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιώργου Χριστοφορίδη για την αποκαλούμενη υπόθεση «ΠερούκαGate».

Η κατηγορία σε βάρος τους αφορούσε σε μήνυση του κ. Χριστοφορίδη, μέλους κυβερνητικής αποστολής στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν χρεώσει στο δωμάτιο του μηνυτή ροφήματα που είχαν πιει στο λόμπυ του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει η ελληνική αντιπροσωπεία, υπογράφοντας με το όνομά του.

Σήμερα, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετά από ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση των δύο δημοσιογράφων, το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για πλημμεληματική πλαστογραφία, κρίνοντας πως «η πράξη πρέπει να τελέστηκε κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του υπαλλήλου, πράγμα που δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση».

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της διαδικασίας, ο μηνυτής ανέφερε πως ο Θάνος Δημάδης επέλεξε «να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια».

Όπως είπε ο κ. Χριστοφορίδης, «για την υπόθεση «perouka gate», που απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης, Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση, ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου. Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, σήμερα το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία την οποία είδε με τα μάτια του το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης (αφού η απόδειξη όπου οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το όνομα μου, αριθμό δωματίου και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα), ενώ την έχει ομολογήσει και ο ένας από τους δύο σήμερα κατηγορούμενους, Δημήτρης Σουλτογιάννης, σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες μέρες μετά το περιστατικό (21/9/16), λέγοντας ότι η πλαστογραφία έγινε «πάνω στη γρηγοράδα» τους. Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ομολογία του έγινε σε συνεννόηση με τον Θάνο Δημάδη. Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφού επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό; Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου, Περικλή Πασχάκη, να προσφύγει» αναφέρει ο κ. Χριστοφορίδης.



Διαβάστε επίσης