-->
29.03.2024

Αποδοκίμασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μελβούρνη – Γ. Βαρεμένος: Φασιστικά συνθήματα σαν αυτά που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες

Mε αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο ομογενείς στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με αποτέλεσμα αρκετοί από τους ομογενείς να τον αποδοκιμάσουν με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όταν η παρέλαση ολοκληρώθηκε και άρχισε την ομιλία του ο κ. Βαρεμένος, ομάδες ομογενών άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να βρίζουν τον βουλευτή και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Στην συνέχεια άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν γιουχάροντας.


«Φασιστικό το σύνθημα που μου φώναξαν»

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει ».

Ο κ. Βαρεμένος μίλησε για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς». «Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμενός.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974»

Σε συνέντευξή τύπου το Σάββατο στο Γενικό Προξενείο της Μελβούρνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου».

Αναφερόμενος σε αυτούς που διαφωνούν με την συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης. «Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.



Διαβάστε επίσης