-->
28.03.2024

Αποθέωση για τον Kobe Bryant από τους αιώνιους αντιπάλους του Boston Celtics (βίντεο)

Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς για ποιους λόγους ο Kobe Bryant είναι ο απόλυτος εχθρός των Celtics. Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς πως αισθάνονται οι οπαδοί της ομάδας της Βοστώνης κάθε φορά που τον βλέπουν. Το παρελθόν μιλάει από μόνο του. Το τελευταίο παιχνίδι του «Black Mamba» στη TD Garden, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η θρυλική έδρα τον υποδέχθηκε με αποδοκιμασίες, πριν τον χειροκροτήσει και τον αποχαιρετήσει φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Ο Kobe «εκτέλεσε» τους Κέλτες, έδωσε στους Lakers μια ανέλπιστη νίκη (112-104), αλλά και τρομερά συναισθήματα σε όσους παρακολούθησαν αυτό το παιχνίδι. Ανάμεσά τους ήταν και η περήφανη σύζυγός του με τα παιδιά του.

 Ηταν τρομερό να ακούς στο άκουσμα του ονόματος του και χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες. Και ήταν και υγιές. Είναι λογικό να αποδοκιμάσεις τον «εχθρό» σου και άκρως ειλικρινές να τον χειροκροτήσεις την ίδια στιγμή. Αυτό έκαναν οι οπαδοί των Celtics, που συνηπήρξαν με εκείνους των Lakers. Ναι, καλά φανταστήκατε. Υπήρχαν αμέτρητες κίτρινες-μωβ φανέλες στις εξέδρες γι’ αυτό το ιστορικό παιχνίδι. Και δεν συνέβη το παραμικρό. Ο Kobe απόλαυσε κάθε στιγμή, φαινόταν στο πρόσωπό του πως δεν ήταν για εκείνον «ακόμη ένα παιχνίδι«. Κι όταν έβαλε και το τρίποντο για το 89-98, που έριξε τους Celtics οριστικά στο καναβάτσο, χαμογέλασε. Ηθελε αυτή τη νίκη, ήθελε να φύγει με το κεφάλι ψηλά από ένα γήπεδο στο οποίο έζησε τρομερές στιγμές.

Οι παράγοντες των Κελτών του προσέφεραν ένα κομμάτι από το παρκέ, για να θυμάται το TD Garden κι εκείνος φρόντισε να μετατρέψει το ματς σε εντελώς προσωπική υπόθεση. Πέτυχε 15 πόντους (με 5/18 σουτ και 3/5 βολές), μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έβαλε το σουτ που έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση. Στο τέλος άκουσε το «Let’s Go Celtics» να μετατρέπεται σε «Kobe Bryant», είδε πλακάτ «Thanks For The Memories» και συγκινήθηκε. Δεν ήταν μια τυπική βραδιά. Ηταν η υπόκλιση του «αιώνιου εχθρού» στο ταλέντο του, το «ευχαριστώ» για όσα προσέφερε στο άθλημα.



Διαβάστε επίσης