-->
19.04.2024

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από το νέφος στο Πεκίνο (εικόνες & video)

Η ρύπανση στην πόλη έχει εκτοξευτεί 22 φορές πάνω από το όριο, με τα αιωρούμενα σωματίδια να αγγίζουν τα 560 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, πάνω από τα συνιστώμενα 25 μικρογραμμάρια.

«Η κατάσταση του αέρα είναι πολύ άσχημη, αλλά σήμερα είναι τραγική», είπε στη MailOnline ο Σπένσερ Μούσικ, ο οποίος κατάγεται από την Ατλάντα αλλά ζει στο Πεκίνο.

«Το νέφος είναι πραγματικά φρικτό», λέει η Αλισον Μέρσερ και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να δούμε το απέναντι κτίριο, επειδή η κατάσταση του αέρα έχει ανέβει επικίνδυνα. Συνίσταται σε όλους να ελαχιστοποιήσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες».

Οσοι αναγκάστηκαν να βρεθούν στον δρόμο, επέλεξαν να φορέσουν μάσκες για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Το Πεκίνο εξέδωσε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού ρύπανσης, τον μεγαλύτερο της χρονιάς, διατάζοντας ορισμένες βιομηχανίες, μάλιστα, να σταματήσουν τις μηχανές.

Στην ίδια δραματική κατάσταση βρίσκονται τόσο το Νέο Δελχί όσο και η Ινδία με τους πολίτες να μην μπορούν να δουν ούτε τη… μύτη τους.

Η ρύπανση έχει συνδεθεί με εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους και έγινε πηγή λαϊκής δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση.

Τέτοιες καταστάσεις ρύπανσης είναι συνήθεις στη Κίνα, για την οποία μελέτη της Greenpeace διαπίστωσε πω σχεδόν το 80% των πόλεων έχει υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα.

 

 

 

 

 



Διαβάστε επίσης