-->
29.03.2024

Αστατος ο καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Αστατος, αναμένεται σήμερα Δευτέρα ο καιρός, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, και τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 26 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 4 με 5 και τοπικά 6, ενισχυόμενοι σε αρκετές περιοχές σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με ίδιες εντάσεις, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης παροδικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα δυτικά κα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.



Διαβάστε επίσης