-->
29.03.2024

Αόριστες δηλώσεις από τον Διοικητή του Σισμανόγλειου: Δε θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός, είχα άλλα πράγματα…

Οι προσπάθειες κάλυψης της κυβέρνησης μετά τη σειρά των αποκαλύψεων που βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας για τη «μαύρη» Δευτέρα στο Μάτι συνεχίζονται.

Οι αόριστες δηλώσεις που προκαλούν, προέρχονται αυτή τη φορά εκ μέρους του διοικητή του Σισμανογλείου, Μανώλη Κουταλά. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα και να επιβεβαιώσει ότι η πρώτη σορός από τη φονική φωτιά που ξέσπασε στο Μάτι έφτασε στο νοσοκομείο πριν από τις 11 το βράδυ, πριν δηλαδή να ξεκινήσει το συντονιστικό του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο της Πυροσβεστικής.

«Δε θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο, είχα άλλα πράγματα.»

Οταν μάλιστα ερωτήθηκε για το αν επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του προέδρου του ΕΚΑΒ σχετικά με την πληροφορία ότι η πρώτη σορός έφτασε μετά τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, απάντησε: «Οχι δεν το επιβεβαιώνω. Δε θυμάμαι γιατί είχα άλλα πράγματα. Είχαμε προσαγωγές ασθενών, εγκαυματίες, διασωληνώσεις».

«Σε μια κατάσταση των επειγόντων που δέχεσαι ασθενείς από την κυρίως εφημερία, αλλά και ασθενείς και εγκαυματίες αυτό που κοιτάει εκείνη την ώρα ο διοικητής είναι να είναι σωστές όλες οι υποδομές» συμπλήρωσε, αποφεύγοντας και πάλι να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Στην ερώτηση σχετικά με το πότε ξεκίνησαν οι προετοιμασίες εκ μέρους του νοσοκομείου ο ειδικός νεκροθάλαμος, απάντησε και πάλι χωρίς τη βοήθεια της μνήμης του, λέγοντας «δε θυμάμαι πότε μας δόθηκε εντολή για να ετοιμάσουμε την ειδική αίθουσα του νεκροθαλάμου, ενδεχομένως να έγινε γύρω στις 12».

Τέλος, ο κ. Κουταλάς τόνισε ότι «δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση σε τίποτα, κινήθηκαν όλα όπως προβλέπουν οι διαδικασίες»…



Διαβάστε επίσης