-->
25.04.2024

Βουλή: Σε επίπεδο αρχηγών και εν μέσω σύγκρουσης το ν/σ για τις διαδηλώσεις – Μητσοτάκης: Η τυφλή βία είναι φασισμός (LIVE)

Σε κλίμα που προμηνύεται συγκρουσιακό, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις τίθεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εκτός της κυβέρνησης, και το Κίνημα Αλλαγής έχει διαμηνύσει πως θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, με «αστερίσκο» το άρθρο περί αστική ευθύνης, στο οποίο έχει ζητήσει τροποποιήσεις.

Πάντως, κριτική άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας χθες ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, ωστόσο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το σενάριο «διαρροής» στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ δεν θεωρείται το πιθανότερο.

Εκτός της Χαρ. Τρικούπη, εκτιμάται ότι θετική ψήφο θα δώσει και η Ελληνική Λύση, ενώ δεδομένο είναι το «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα25.

Το γεγονός πάντως ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών προμηνύει για μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αλ. Τσίπρα, δεδομένου ότι το κλίμα μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου κάθε άλλο παρά… πολιτική ηρεμία εκπέμπει, μετά τις εξελίξεις στην Προανακριτική και την υπόθεση Καλογρίτσα, αλλά και το θέμα της λίστας με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.



Διαβάστε επίσης