-->
18.04.2024

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει στον εαυτό του… ιστορικό ρόλο!

Την πεποίθηση του ότι πλέον μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία εκφράζει, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος υπογραμμίζοντας πάντως πως «η κυβέρνηση αυτή ποτέ δεν επέλεξε τη θριαμβολογία για τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της».

«Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια, η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη μαύρη περίοδο της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και των πολιτικών που τη δημιούργησαν και ατενίζει επιτέλους το μέλλον με πιο ευοίωνους όρους. Η επόμενη μέρα, λοιπόν, μπορεί να είναι μια μέρα αισιοδοξίας, αλλά και μια μέρα προσεκτικής διαμόρφωσης των όρων για μια δίκαιη ανάπτυξη» σημειώνει ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ερώτηση για το εάν τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης, ο κ. Θηβαίος αναφέρει πως «οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά ταυτόχρονα και του ιστορικού μας ρόλου». «Η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ήρθε στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας, ακριβώς για να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο που μας είχαν φέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις», προσθέτει και τονίζει: «Όσοι ποντάρουν στην πτώση της κυβέρνησης με αφορμή τις συντάξεις θα διαψευστούν για μια ακόμη φορά. Οι συνταξιούχοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου».

Ο κ. Θηβαίος εκτιμά πως οι όροι που θα διαμορφωθούν με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια «θα δίνουν στη χώρα μας νέα εφόδια για περαιτέρω πολιτικές ελάφρυνσης των πολιτών. Αυτά τα εφόδια είμαστε έτοιμοι να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, ώστε ο πολίτης να ανακουφιστεί, αλλά κυρίως να γίνει ο ίδιος συμμέτοχος μια δίκαιης αναπτυξιακής».

Τέλος ο κ. Θηβαίος σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «τίποτα δε γίνεται αυτόματα, όλα κατακτώνται». Ωστόσο, τονίζει, «η συνεχής μείωση της ανεργίας, η επικείμενη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η φοροελάφρυμση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, η κοινωνική πολιτική στήριξης των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας, η καθημερινή εξυγίανση του Συστήματος Υγείας και πολλές ακόμη παρεμβάσεις μας είναι ήδη αισθητές από τους πολίτες και όσο απομακρυνόμαστε από το καθεστώς επιτροπείας θα γίνονται όλο και πιο αισθητές».



Διαβάστε επίσης