-->
29.03.2024

Βρυξέλλες: Δύο αστυνομικοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Οι βελγικές αρχές διαθέτουν «στοιχεία» εκ των οποίων συμπεραίνουν ότι ο άνδρας που επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς στις Βρυξέλλες, ενώ γρονθοκόπησε έναν τρίτο, έδρασε στο πλαίσιο μιας «τρομοκρατικής επίθεσης», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Έχουμε στοιχεία που μας ωθούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερίκ Βαν Ντερ Σιπτ, ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση VRT, ο ένας αστυνομικός φέρει τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και ο δεύτερο στο στομάχι. Ο δράστης στη συνέχεια έσπασε τη μύτη ενός τρίτου αστυνομικού που έσπευσε να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

Η ζωή των αστυνομικών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όταν προσπάθησε να διαφύγει, άλλοι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι και τον ακινητοποίησαν.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συναγερμό μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, τον περασμένο Μάρτιο, που στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους. Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα ο σιδηροδρομικός σταθμός Γκαρ ντι Νορ έκλεισε για μία ώρα, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Τα δρομολόγια ξανάρχισαν αφού ο χώρος ελέγχθηκε από ομάδες πυροτεχνουργών.



Διαβάστε επίσης