-->
29.03.2024

Γεννηματά: Δεν υπάρχει λύση για το Κυπριακό αν δεν αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου. Αμέσως μετά την συνάντηση η κ. Γεννηματά έκανε την παρακάτω δήλωση:
Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο με τον οποίο μας συνδέουν αδελφικοί, συντροφικοί, πολιτικοί, εθνικοί δεσμοί. Τον διαβεβαίωσα ότι υπάρχει ένα εθνικό μέτωπο στήριξης του Κυπριακού, ένα εθνικό μέτωπο που είναι αρραγές. Βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή το ζήτημα του Κυπριακού και για να δοθεί λύση θα πρέπει να πιεστεί η Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της. Να συναινέσει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση σύμφωνα με τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας και του ευρωπαϊκού δικαίου. Λύση δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν υπάρξει απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην αναχρονιστική λογική των εγγυήσεων. Διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο ότι θα είμαστε στο πλευρό του έτσι ώστε να πιεστεί η Τουρκία και από τον ευρωπαϊκό και από τον διεθνή παράγοντα και να φτάσουμε στη λύση για την Κύπρο και τον Κυπριακό λαό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι αισιόδοξη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η Κύπρος έχει ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά αυτή την στιγμή είναι μέλος της Ευρωζώνης. Η Ευρώπη οφείλει να είναι στο πλευρό της βεβαίως οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορσή μέχρις ότου φτάσουμε στην επιθυμητή δίκαιη και βιώσιμη λύση όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος περιέγραψε. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του».



Διαβάστε επίσης