-->
19.04.2024

Γεννηματά: Η στάση Σόιμπλε πλήττει τη συνοχή της ΕΕ

«Η στάση του Σόιμπλε για άλλη μια φορά είναι εναντίον των Ελλήνων πολιτών και πλήττει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αδιανόητο να μην δοθούν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους».

Αυτό τόνισε από τις Βρυξέλλες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της μετά τη λήξη των εργασιών της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία, το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί ουσιαστικά τώρα και όχι το 2018, είναι τα τρία σημεία που επισήμανε η κ. Γεννηματά στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, όπως σημείωσε η ίδια.

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας, λέγοντας ότι η ΕΕ «οφείλει να στηρίξει  την ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια με δεδομένο ότι η συνθήκη της Λωζάννης, που προκλητικά αμφισβητεί η Τουρκία, αφορά όχι τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, σημείωσε ότι «η κοινή ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική επιβάλλει να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας και έχει ως προϋπόθεση όχι την ενεργοποίηση αλλά την αναθεώρηση της συνθήκης  του Δουβλίνου».



Διαβάστε επίσης