-->
18.04.2024

Γκολ και θέαμα ο Ολυμπιακός, 5-1 τον ΟΦΗ

Ισοπεδωτικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-1 τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 22η ημέρα του πρωταθλήματος, μείωσε στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και την αύξησε εκ νέου στους 8 από την τρίτη ΑΕΚ.

Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Χασάν, με τον Αιγύπτιο επιθετικό να φτάνει στο χατ-τρικ, αλλά το παιχνίδι των γηπεδούχων, που πήραν ρεβάνς για την ήττα (0-1) στο Ηράκλειο, οδήγησαν για ακόμη μία φορά οι Φορτούνης και Ποντένσε, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να σημειώνει ένα γκολ και να δίνει μια ασίστ και τον Πορτογάλο να έχει δύο τελικές πάσες.

Ο Ολυμπιακός, που μόλις στο πρώτο εικοσάλεπτο είδε τους Τοροσίδη και Καμαρά να αποχωρούν τραυματίες, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μασούρα στο 15΄ ύστερα από «συστημένη» σέντρα του Ποντένσε. Ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα έξι με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν στο 36΄ με πλασέ του Χασάν από πάσα του Φορτούνη, ο οποίος στο 40΄ από δημιουργός έγινε σκόρερ με δυνατή κεφαλιά γράφοντας το 3-0 ύστερα από νέα σέντρα ακριβείας του Ποντένσε, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη αποτελεσματικότητας των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς.

Το κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε αμείωτο κι έτσι στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Χασάν έκανε το 4-0 με προβολή, ύστερα από γύρισμα του Τσιμίκα, για να μειώσουν οι Κρήτες στο 57΄ με εντυπωσιακό δεξί σουτ του Ναμπί εκτός περιοχής.

Η απάντηση της πειραϊκής ομάδας ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν σκόραρε και πάλι ο Χασάν για το τελικό 5-1 μετά από ασταθή απόκρουση του Στρέζου, με το έβδομο γκολ του στη Super League.

Ακόμη κι έτσι, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανέκοψαν το ρυθμό τους και ο δείκτης του σκορ δεν ανέβηκε λόγω της αστοχίας τους. Στο 62΄ και στο 64΄ τα σουτ του Φορτούνη αστόχησαν, στο 67΄ η κεφαλιά του Χασάν έφυγε άουτ, στο 82΄ το πλασέ του Γκερέρο απέκρουσε ο Στρέζος και στο 85΄ ο Χασάν, μόνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πλάσαρε άουτ.



Διαβάστε επίσης