-->
28.03.2024

Γυρίζουν την Παιδεία στο… 1986! – Γιατί δίνουν αυξημένες αρμοδιότητες στα 15μελή

Επιστροφή στο 1986 όταν τα 15μελη με υπουργική απόφαση τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς είχαν αποκτήσει ενεργό ρόλο στη μαθητική ζωή επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας.

Τριάντα χρόνια μετά, όπως γράφει η Καθημερινή, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποφάσισε ότι «για τον στόχο της ισότητας, της δημοκρατίας στην εκπαίδευση θα ανανεώσουμε το πλαίσιο λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων ώστε ο θεσμός να ζωντανέψει και να παίξει ουσιαστικό ρόλοστη σχολική ζωή».

«Επιδίωξή μας η θεσμοθέτηση διαδικασιών όπου θα συμμετέχουν οι μαθητές και του Δημοτικού, στο μέτρο βέβαια που αναλογεί σε κάθε ηλικία, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται άνωθεν αλλά ώς ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» που συζητείται, αναγνωρίζεται ως αποραίτητο για την ομαλή συμβίωση και λειτουργία του σχολείου και καταλήγει ως συμφωνία μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας» αναφέρεται στο σκεπτικό του υπουργού Παιδείας.

Παράλληλα θα ενισχυθεί ο σύλλογος των διδασκόντων με την κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού σε κάθε σχολείο με Προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό το υπ. Παιδείας οδηγεί σε υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών καθώς ο κανονισμός αυτός θα καταρτίζεται και με τη συνεργασία των γονέων των μαθητών.



Διαβάστε επίσης