-->
19.04.2024

Δήλωση – σοκ από Κατρούγκαλο: Τέλος οι επικουρικές!

Το τέλος των επικουρικών συντάξεων προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στο star και τον Νίκο Χατζηνικολάου, κατάργηση, που στερεί από 1.200.000 ασφαλισμένους – δικαιούχους το ποσό των 200 € περίπου.

«Πάνω σε αυτή τη σύνταξη, την εθνική σύνταξη, θα έρχεται να «καθίσει» αυτή που θα αντιστοιχεί στις εισφορές τους. Μία σύνταξη που θα εγγυάται σε όλους ότι ξεφεύγουν από το κίνδυνο της φτώχειας», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και έθεσε το όριο της εθνικής σύνταξης στα 390 Ευρώ καθαρά το μήνα.

«Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν, γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το Κράτος», υπογράμμισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε:

«Αν εφαρμόζαμε την περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είναι στο μνημόνιο, θα οδηγούμαστε σε «τυφλές» μειώσεις στις επικουρικές».

«Η πρόταση η δική μου προς το Υπουργικό Συμβούλιο είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του Κράτους σε μία σύνταξη», ολοκλήρωσε.



Διαβάστε επίσης