-->
16.04.2024

Δεν θα βρεθούν ποτέ οι δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία

Ο νέος διοικητής της αστυνομίας της Κολωνίας, Γιούργκεν Ματίες, δήλωσε στο BBC ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να μην βρεθούν ποτέ οι δράστες των μαζικών επιθέσεων κατά γυναικών που σημειώθηκαν στην πόλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες κλειστού κυκλώματος δεν είναι ικανοποιητικό για να σχηματισθεί δικογραφία για σεξουαλικά αδικήματα. Προς το παρόν τελούν υπό κράτηση 75 ύποπτοι, οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. Ένας 23χρονος Μαροκινός είναι ο πρώτος στον οποίο επιβλήθηκε εξάμηνη ποινή φυλάκιση με αναστολή για κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου. «Το υλικό από τις κάμερες δεν δείχνει καθαρά να διαπράττονται σεξουαλικά εγκλήματα.

Το μόνο που φαίνεται καθαρά είναι οι κλοπές. Βασιζόμαστε σε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και θυμάτων για να ταυτοποιήσουμε τους δράστες», είπε ο Γιούργκεν Ματίες. Ένας ακόμα Τυνήσιος και ένας Μαροκινός αναμένουν να δικαστούν κατηγορούμενοι για κλοπή.

Επίσημη έκθεση διαπίστωσε «σοβαρά λάθη» από πλευράς αστυνομίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, τα οποία οδήγησαν στην απομάκρυνση του τότε διοικητή της αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ περισσότεροι από 1.000 άντρες βορειοαφρικανικής και αραβικής καταγωγής είχαν μαζευτεί έξω από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και ξαφνικά άρχισαν να επιτίθενται και να απειλούν γυναίκες.



Διαβάστε επίσης