-->
20.04.2024

Δεύτερη στο Παρίσι η Στεφανίδη, τρίτος ο Καραλής

Πάει ως πρώτη στον τελικό των Diamond League που θα διεξαχθεί στην Ζυρίχη, η Κατερίνα Στεφανίδη, παρότι πήρε την 2η θέση στο μίτινγκ του Παρισιού.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 4.75μ στο επί κοντώ, ωστόσο, το άλμα αυτό δεν ήταν αρκετό για να την χαρίσει την πρωτιά, μιας και η Αλίσα Νιούμαν από τον Καναδά έκανε εθνικό ρεκόρ με 5.82μ και πήρε την πρώτη θέση.

Η Στεφανίδη τερμάτισε πρώτη στη συνολική βαθμολογία του αγωνίσματος και θα αγωνιστεί στον τελικό της Ζυρίχης στις 6 Σεπτεμβρίου, όπου θα συναντήσει τις κορυφαίες του αγωνίσματος.

Με καλύτερο άλμα στα 13.90 η Βούλα Παπαχρήστου πήρε την 9η θέση στο τριπλούν του Diamond League του Παρισιού και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τον τελικό της σειράς των μίτινγκ, που θα γίνει στη Ζυρίχη στις 29 Αυγούστου.

Στο άλμα επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε την 3η θέση με άλμα στα 5.70, που υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο Κώστας Φιλιππίδης έμεινε στα χαμηλά, με καλύτερο άλμα στα 5.45, ενώ απέτυχε στα 5.60. Νικητής του αγώνα ήταν ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με 6 μέτρα και δεύτερος ο Βραζιλιάνος Αουγκόστο Ντουτρά με 5.80.

Ο Κώστας Δουβαλίδης μετείχε στη 2η σειρά στα 110μ. με εμπόδια και τερμάτισε στην 2η θέση σε 13.52.



Διαβάστε επίσης