-->
26.04.2024

Διακίνηση ναρκωτικών πίσω από την δολοφονία του Γιάννη Μακρή; – Σήμερα οι αποκαλύψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Με οικονομικές εκκρεμότητες λόγω πιθανής διακίνησης ναρκωτικών και εντολή που δόθηκε στην Ελλάδα, φέρεται να συσχετίζει η ΕΛ.ΑΣ τη δολοφονία του 44χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018 στην Βούλα, αναφέρει το Βήμα.  Με ορισμένες πτυχές του εγκλήματος να μην  έχουν διευκρινισθεί πλήρως.

Για το εν λόγω έγκλημα έχει ήδη συλληφθεί ένας 31χρονος Βούλγαρος ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν και τον 35χρονο αδελφό του.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ  έφθασε στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας με βάση στοιχεία ενοικίασης αυτοκινήτου που φέρεται να   χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας (σσ. εντοπίσθηκαν οι κινήσεις του οχήματος κοντά στο σημείο του εγκλήματος), αποδείξεις που βρέθηκαν σε χώρο ξενοδοχείου και άλλα ίχνη που φέρεται να άφησε  ο  31χρονος Βουλγαρος.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του δολοφόνου μετά από συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές και διεθνή αναζήτησή του. Σημειώνεται ότι μέλη της οικογένειας του 44χρονου επιχειρηματία είχαν κατηγορηθεί στην Αυστραλία, παλαιότερα, για διακίνηση ναρκωτικών ενώ και ο ίδιος φέρεται να είχε συσχετισθεί με ανθρωποκτονία Λιβανέζου στην εν λόγω χώρα, χωρίς ωστόσο ποινική συνέχεια.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης συνεχίζεται η ανάκριση στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σήμερα Παρασκευή το πρωί θα γίνει η παρουσίαση από την Ασφάλεια Αττικής της υπόθεσης εξιχνίασης της δολοφονίας του επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας εκτελέστηκε ενώ επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας εκτελέστηκε την ώρα που τα παιδιά του ήταν μέσα στο σπίτι και η σύζυγός του, το γνωστό μοντέλο που πρόσφατα συμμετείχε σε ριάλιτι μόδας, Βικτώρια Καρύδα, ήταν σε επίδειξη μόδας όπου και έμαθε το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με βίντεο που είχε δημοσιοποιηθεί ο δράστης είχε πλησιάσε το θύμα αμέσως μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του. Ο Γιάννης Μάκρης είχε καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο άνδρας πλησίασε τρέχοντας και από το παράθυρο του συνοδηγού τον πυροβόλησε εξ επαφής.

Ο άτυχος άνδρας μετά τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να γλιτώσει, ωστόσο ο δράστης τον ακολούθησε και από κοντινή απόστασησυνέχισε να πυροβολεί.

Μετά από ελάχιστα βήματα ο Γιάννης Μακρής πέφτει νεκρός στο οδόστρωμα και ο δολοφόνος εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με το βίντεο ο δολοφόνος φορούσε μαύρο τζόκεϊ, σπορ μπουφάν και μαύρο παντελόνι. Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα καθώς κανένας από τους περίοικους δεν άκουσε τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος διέμενε στο εξωτερικό και μέχρι αυτή τη στιγμή κρατά το στόμα του κλειστό αρνούμενος να αποκαλύψει στους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ποιος έδωσε την εντολή να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου του επιχειρηματία.



Διαβάστε επίσης