-->
19.04.2024

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Ζάκυνθο – Η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό Βολιμών (εικόνες)

Έκτος ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου και κατευθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Φωτογραφίες:imerazante.gr

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα. Το ίδιο έγινε και με το πρώτο δρομολόγιο της Τετάρτης, καθώς στάλθηκε μεγάλη δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών. Στο αεροδρόμιο Ζακύνθου έφτασε και αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετζετέλ άρχισαν τις ρίψεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές. Ακόμα, από την μεγάλη πυρκαγιά στις Ορθονιές, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη, ενώ μεγάλη προσοχή θέλουν οι δρόμοι στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο στην Αναφωνήτρια, επίσης στη Ζάκυνθο, όπου δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο. Το ίδιο και στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, όπου επίσης η φωτιά είναι σε ύφεση.
Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κουμαριές Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Συνολικά, στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.



Διαβάστε επίσης