-->
28.03.2024

Επίδειξη δύναμης από Σαμαρά μετά την υποψηφιότητα της Ντόρας στο ΕΛΚ – Όλο το παρασκήνιο

«Όσο περνάει ο καιρός τελικά αυτή η κόντρα δυναμώνει… » λέει στο 15minutes.gr κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ, αναφερόμενος στην κόντρα Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη.

Με το που μαθεύτηκε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα προταθεί για μια θέση εκ των αντιπροέδρων του ΕΛΚ, την επομένη ανακοινώθηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα μεταβεί στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να είναι κεντρικός ομιλητής σε πάνελ που διοργανώνεται με θέμα: «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση: Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».

Οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν πως μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό το γεγονός αφού ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς έκανε επίδειξη δύναμης στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός της ΝΔ και κυρίως προς το μέτωπο Μεϊμαράκη – Μπακογιάννη.

Όσον αφορά το πως έγινε η πρόσκληση Σαμαρά στο ΕΛΚ, έφτανε μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζάν Κλωντ Γιουνκέρ.

Πάντως η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού επιμένει πως η πρόσκληση είχε γίνει από την ισπανική πλευρά μέσω του ΕΛΚ, εδώ και δέκα μέρες.



Διαβάστε επίσης