-->
19.04.2024

Επιμένει ο Δρίτσας για τον ΟΛΠ: Καθόλου ευχάριστη η διαγωνιστική διαδικασία

«Το ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε τον προτιμώμενο επενδυτή σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και στέλνει το φάκελο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δυστυχώς δεν τον στέλνει στην κυβέρνηση, κάτι που έχω ζητήσει εγγράφως. Εκκρεμεί η εξέταση του συνόλου των δεδομένων που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να γίνει η αξιολόγηση από πλευράς υπουργείου. Η διαγωνιστική διαδικασία έγινε όπως έγινε, καθόλου ευχάριστο ότι κατέληξε σε έναν διαγωνιζόμενο», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα  ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

«Είναι υπό διερεύνηση πως θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων που περιλαμβάνεται στην εξαγγελία, είναι βέβαιο όμως ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι τίποτα άλλο από το πρόγραμμα που είχε ήδη δρομολογήσει ο ΟΛΠ. Είμαι υποχρεωμένος να διερευνήσω τις αναλογίες και τα δεδομένα και πόσο αναλογική μπορεί να είναι μια αξιολόγηση αναφορικά με το τίμημα», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν εργαλεία για να τεθούν ζητήματα προς συνολικότερη βελτίωση των δεδομένων και είναι δικαίωμα του ελληνικού κράτους όπως είναι η θέσπιση της δημόσιας αρχής λιμένα, αλλά και κάποια άλλα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω διαβούλευσης», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.



Διαβάστε επίσης