-->
18.04.2024

Ερντογάν: «Με αποκαλούν δικτάτορα γιατί μίλησα ανοιχτά κατά των τυράννων»

Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο λόγος που τον αποκαλούν δικτάτορα κάποια μέλη της διεθνούς κοινότητας είναι επειδή μιλά ανοιχτά κατά των τυράννων, επαναλαμβάνοντας το μήνυμά του για αλληλεγγύη και ενότητα απέναντι στους που γίνονται στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Πώς μπορεί κάποιος που δεν ακούει τις φωνές εκατομμυρίων παιδιών που σκοτώθηκαν στη Συρία να θεωρεί εαυτόν πιστό και ακόλουθο του Προφήτη;» αναρωτήθηκε ο Ερντογάν σε μια τελετή για την γέννηση του Μωάμεθ στις 22 Απριλίου.

«Πρέπει να έχετε δει τον πατέρα να κρατά τα νεκρά δίδυμα παιδιά του μετά την χημική επίθεση στη Συρία. Πόσο ακόμη θα συνεχίσουν οι παλιάνθρωποι τις θηριωδίες χωρίς να πληρώνουν το τίμημα; Πώς αποκαλούμαστε μόνο και μόνο επειδή μιλάμε εναντίον τους; Μας αποκαλούν δικτάτορες. Ας το λένε. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τις φωνές μας εναντίον τους. Γιατί ο Προφήτης διδάσκει ότι συναίνεση στην αγριότητα είναι αγριότητα», τόνισε.

«Σε έναν κόσμο όπου η συναίνεση στην αγριότητα είναι αγριότητα, δεν μπορούμε να πούμε σε αυτούς «καλά κάνετε, συνεχίστε»», πρόσθεσε.

«Ο Προφήτης διδάσκει: «Αν δεις αδικία, διόρθωσέ την με το χέρι σου. Αν η δύναμή σου δεν είναι αρκετή, προειδοποίησε με την γλώσσα σου. Αν η δύναμή σου δεν είναι αρκετή, απόκλεισέ τους από την καρδιά σου. Αν πιστεύουμε ότι είμαστε μια πολύτιμη κοινότητα μεταξύ των ανθρώπων, τότε πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Πρέπει να προχωρήσουμε σύμφωνα με αυτό. Πόσο ακόμη θα παρακολουθούμε απλά; Δεν μπορούμε να είμαστε αμελητέοι πια γι’ αυτούς. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε όλα τα στραβά που βλέπουμε με τα χέρια μας και στα μέρη που δεν μπορούμε να φτάσουμε, με την γλώσσα μας», κατέληξε ο Ερντογάν.

 



Διαβάστε επίσης