-->
29.03.2024

Η πανεπιστημιακή κοινότητα έδιωξε τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική – Eπικρατεί ένταση (εικόνες)

Ενταση επικρατεί εδώ και ώρα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την προσπάθεια καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων να εμποδίσουν μέλη του Ρουβίκωνα να ανοίξουν το εκεί «γραφείο» τους.

Ο Ρουβίκωνας εμφανίστηκε στις 10 το πρωί για να ανοίξει το «γραφείο» στη Σχολή, όπως είχε προαναγγείλει. Ωστόσο εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία έκπληξη. Πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην μπορέσουν να περάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Εκτοτε επικρατεί ένταση στο σημείο και μάλιστα νωρίτερα υπήρξαν και σπρωξίματα καθώς δεν υποχωρούν ούτε οι καθηγητές, ούτε οι νεαροί. Οπως αποκάλυψε η κ. Φουντοπούλου, πρόεδρος του τμήματος ΦΠΨ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οι νεαροί είναι όλοι φοιτητές της Φιλοσοφικής που έχουν προσχωρήσει στον Ρουβίκωνα.

Με ανάρτησή του πριν την «πρεμιέρα» του «γραφείου» που έστησε ο Ρουβίκωνας, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης επιχειρεί να προσελκύσει επισκέπτες και να προσδώσει κοινωνικό πρόσωπο στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η οργάνωση. «Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ’ ιδίαν επαφή με την ομάδα», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook.



Διαβάστε επίσης