-->
29.03.2024

Η Περιφέρεια Αττικής λέει ψέματα για το Πεδίον του Άρεως

Για «μεγάλα ψέματα» και «μισές αλήθειες» κατηγορούν την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου επιτροπές κατοίκων, όσον αφορά την κατάσταση του Πεδίου του Αρεως, όπως αυτή παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Αττικής στις 4 Ιουλίου σε συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους.

Οπως επισημαίνουν, με ανοιχτή επιστολή τους, «παρά τα βήματα βελτίωσης στην καθαριότητα και στο πράσινο, το Πεδίον του Αρεως παραμένει βρώμικο, εγκαταλελειμμένο, ανασφαλές, επικίνδυνο και κατά συνέπεια εχθρικό προς τους περίοικους και τους επισκέπτες. Ενα πάρκο που αδυνατεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες της Αθήνας για έναν μεγάλο χώρο αστικού πρασίνου και αναψυχής».

Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια Αττικής επιφυλάσσεται να απαντήσει μέσα στις επόμενες ημέρες γραπτώς με συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο σε ένα προς ένα τα ερωτήματα που τίθενται. Οπως επισημαίνουν πηγές της Περιφέρειας Αττικής στην Καθημερινή, «η περιφέρεια και η περιφερειάρχης δεν είπαν ότι όλα στο πάρκο έχουν αλλάξει, αλλά παρουσίασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και όσα σχεδιάζονται». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η Περιφέρεια Αττικής διά των στελεχών της βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τις επιτροπές κατοίκων, εξηγώντας το πώς και το γιατί και παροτρύνουν τις επιτροπές να κάνουν εποικοδομητική κριτική και όχι να επαναλαμβάνουν συνέχεια τα ίδια τσιτάτα».

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι σύλλογοι «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίον του Αρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Αρεως» και «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίον του Αρεως» απευθύνουν δέκα ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ρωτούν:
• Γιατί ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα δύο μικρά περίπτερα / αναψυκτήρια στο κέντρο του πάρκου (Γαρδένια);
• Γιατί το ανακαινισμένο κτίριο Οικονομίδη παραμένει κλειστό παρά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισής του από τον Δεκέμβριο του 2016;
• Πότε θα λειτουργήσουν φυλασσόμενες τουαλέτες του πάρκου;
• Γιατί η περιφέρεια δεν αναλαμβάνει κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία για να σταματήσει το Πεδίον του Αρεως να είναι πιάτσα ναρκωτικών και πορνείας;

Επίσης κατηγορούν την περιφέρεια για τις ελλείψεις προσωπικού στο πάρκο.

Στελέχη της περιφέρειας τονίζουν ότι το κτίριο Οικονομίδη έχει μεν ολοκληρωθεί αλλά τώρα γίνεται η παράδοσή του, καθώς απαιτούνταν συγκεκριμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οσον αφορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι κάτι που ισχύει εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την καθαριότητα και το πράσινο στο πάρκο. «Οταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και υπάρχει υπεύθυνος καθαριότητας θα ανοίξουν οι τουαλέτες και η παιδική χαρά» τονίζουν.

Οσον αφορά την παραβατικότητα, «η περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να διώξει τους ανθρώπους με τη βία από το πάρκο, καθώς δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα» συμπληρώνουν.



Διαβάστε επίσης