-->
25.04.2024

Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία αποκλείουν τη Γαλλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια

Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία ενισχύουν τους ελέγχους στα σύνορά τους με τη Γαλλία, στον απόηχο του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος, υπό τον φόβο πως συνεργοί του μακελάρη της Νίκαιας θα περάσουν τα γαλλικά σύνορα.

Ειδικότερα, η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στη Βεντιμίλια έπειτα από την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. «Ο μηχανισμός ασφαλείας μας είναι επί το έργον», έγραψε ο Αλφάνο στο Twitter.

Η Ισπανία υιοθέτησε μέτρα ενίσχυσης των συνόρων της είπε νωρίτερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χόρχε Φερνάντες Ντίας.

«Είναι προφανές ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα ενίσχυσης των συνόρων» φέρεται να είπε ο υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, ενώ πρόσθεσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για τις 9:00 π.μ. τοπική ώρα (10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για να γίνει εκτίμηση της τρομοκρατικής απειλής στη χώρα.



Διαβάστε επίσης