-->
19.03.2024

Ιταλία: 100χρονος με κορωνοϊό έγινε καλά και πήρε εξιτήριο

Μία σχεδόν απίστευτη είδηση έρχεται από την Ιταλία, η οποία μετρά 7.503 νεκρούς και σχεδόν 75.000 κρούσματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Τα επίσημα στοιχεία αφορούν τους θανάτους στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 78 έτη, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Ενας εκατοντάχρονος, που είχε εξεταστεί και διαγνωστεί ότι έχει προσβληθεί από τον COVID-19, ιάθηκε και πήρε χθες Τετάρτη το βράδυ εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίμινι, στο οποίο νοσηλευόταν. Την είδηση ανακοίνωσε στο AFP η Γκλόρια Λίζι, η αντιδήμαρχος της πόλης.

«Τις προάλλες μου είπαν ότι ένας κύριος, γεννηθείς το 1919, νοσηλεύτηκε διότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Ο κύριος αυτός είχε καλή διάθεση και έγινε γρήγορα η μασκότ του νοσοκομείου», δήλωσε η αντιδήμαρχος του Ρίμινι.

«Χθες το βράδυ με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο κύριος αυτός βγήκε από το νοσοκομείο. Στους καιρούς που ζούμε είναι πάντα καλό να δίνουμε λίγη ελπίδα» κατέληξε η η Γκλόρια Λίζι.

Η Ιταλία παραμένει η χειρότερα πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, μετά την Κίνα.



Διαβάστε επίσης