-->
28.03.2024

Καλός καιρός με αραιές νεφώσεις και σκόνη από την Αφρική για τη Δευτέρα

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας την ερχόμενη εβδομάδα, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένουμε τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 26-27°C και τοπικά τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Δεν θα λείψουν οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, και οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα πνέοντας από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης, εκτός από την Κυριακή 19/05 που αναμένεται τοπικά στο Νότιο Ιόνιο να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακαλουθήσετε την πορεία των αερίων μαζών στο επίπεδο των 850 hPa που αντιστοιχεί σε υψόμετρο περίπου 1.500μ πάνω από την επιφάνεια.

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, περιμένουμε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή βροχές μικρής διάρκειας σε ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 28, στην Ήπειρο από 12 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 10 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.



Διαβάστε επίσης